torstai 18. huhtikuuta 2013

Maailman kaunein esineNetti on pullollaan inspiroivia remontti- ja sisustusblogeja. Kaimani Suvin Valkoista Harmajaa olen seurannut jo pidempään. Bongasin sieltä Maailman kaunein esine -haasteen. Päätin tarttua siihen. 
Maailman kaunein esine kuulostaa aika mahtipontiselta. Mutta niin kuulostaa myös piano, jos valitsee oikeanlaisen kappaleen! Valintani on siis piano, jota olen muutenkin miettinyt paljon viime aikoina.

Pianolle paras paikka on sisäseinä, koska piano ei pidä lämpötila- ja kosteusvaihteluista. Nykyisessä kodissamme pianolla on luonteva paikka olohuoneessa. Seinän takana on naapuri, mutta onneksi heilläkin on piano. (Naapurin puolella on myös erittäin taitava pianon soittaja.)

Kun muutamme kesällä Omppulaan, pianolle on vaikea löytää paikka. Yläkerran rappuset ovat kapeat ja jyrkät, eikä makuuhuone ole muutenkaan paras paikka pianolle.

Piano jää alas. Alakerta(kin) on pieni, ja väliseinät ovat lyhyitä oviaukkojen rikkomia pätkiä. Voi olla, ettei maailman kaunein pääse sisäseinää vasten. Silloin diivan pitää tehdä tuttavuutta vetoisen hirsiseinän kanssa.

Monessa kodissa pianolla on aikakausia, jolloin siitä tulee enemmän huonekalu kuin soitin. Silloin piano ei soi sesongin musiikkia, mutta pianon päälle asetellut ja unohdetut joulukortit, pääsisäistiput, laskupinot ja Angry Birds -raketit pitävät pianon kiinni arjessa.

Pianon kauneus on musiikissa, mutta on pianolla myös ulkomusiikillisia ansioita. Sisustusmielessä parasta on tietenkin mustan ja valkoisen rivistö. Piano oli blogimatto jo ennen kuin blogimatto keksittiin!

ps. Ne eivät ole jouluvalot. Ne ovat kausivalot.

4 kommenttia:

 1. Pohdin, että maailman kauneimman esineen voi saada vain sellainen asia, johon ihmisellä on jokin henkilökohtainen suhde :) Pianosi on kyllä kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, että kauneus on katsojan silmässä. Tai korvassa :) Piano on kyllä kaunis. Se ei ärsytä yhtään, vaikka olisikin välillä vähällä käytöllä.

   Kiitos muuten kommentista Kerttu! Olen juuri aloittanut blogin, ja tämä oli eka "ulkopuoliselta" tullut kommentti :)

   Poista
 2. Ahaa, ai että kausivalot! Se olikin tarpeellinen lisätieto. Olin varma, että ne ovat jouluvalot :)
  - Riitta

  (Mitenkähän tää kommentointi nyt oikein toimii...Pitäiskö tänne jotenkin kirjautua?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on Riitta myös keittiössä edelleen _kausivalot_. Ehkäpä olisi aika ottaa ne pois...

   Kommentointi toimii niin, että anonyyminä voit kommentoida kirjautumatta. Jos haluat kommentoida aina saman nimen/nimimerkin kera, niin luo esim. bloggerissa oma blogien lukuluettelo, johon kokoat seuraamasi blogit, ja kommentoit sitten sitä kautta kirjautuneena. Lukuluettelo nostaa aina uusimmat päivitykset automaattisesti tyrkylle, jolloin ei tarvitse käydä kurkkimassa blogeista mahdollisia päivityksiä.

   Poista