torstai 25. huhtikuuta 2013

Nuuskimassa mittoja, pihaa ja vanhaa huussia

Omppulassa otettiin torstaina askel kohti 2000-lukua, kun paikalle saapui rakennusinsinööri mittoineen. Hän piippaili mittakoneen kanssa ympäri taloa. Omppulasta on onneksi olemassa alkuperäiset vuonna 1921 tehdyt piirustukset, mutta ne ovat melko ylimalkaiset. Päätimme teettää uudet tarkemmat piirustukset ja saatella Omppulan digiaikaan.


Mittausvisiitti antoi meille oivan tilaisuuden nuuskia kulmia. Tontilta löytyi paljon punaisia alkuja: tulppaaneja, pioneja, raparperia. Omenapuiden lisäksi tontilla on ainakin luumupuita, koivuja ja iso saaristolaismänty. Myös syreenejä oli paljon. On vaikea etukäteen kuvitella, miltä piha näyttää kesällä, kun kaikki kukkii ja vihertää. Pientä vihjettä antoivat sinivuokkojen nuput syyrenipensaan alla.
 

Pihassa on myös alkuperäinen ulkorakennus. Piirustuksissa sen nimi on ulkohuonerakennus. Taitaa tarkoittaa huussia. Ulkohuonerakennus on tosi hieno pikkuruutuisine ikkunoineen, mutta se kaipaa hieman korjausta... En ole (vielä) kovin pätevä remontoija, mutta luulisin, että maassa kiinni oleva laudoitus ei ole kovin hyvä juttu. 


2 kommenttia:

  1. Ensimmäiset sinivuokot tänä keväänä. Huussikin on hieno, vaatii vaan vähän puhdetöitä :) Riikka

    VastaaPoista
  2. Vähän juu... Ulkohuonerakennus olisi varmaankin helpompi korjata puskutraktorin avulla, mutta eihän tuollaista 90-vuotiasta voi mennä purkamaan.

    VastaaPoista