maanantai 22. huhtikuuta 2013

Parasta juuri nyt (ja vinkki kiisselitunareille)Ensimmäinen palkinto: aurinko. Viime viikon sateet sulattivat kinokset, ja viikonloppuna aurinko tuli esiin. Kävelin päivällä Omppulan ohi ja tuijottelin pihaa niin pitkään kuin kehtasin. Talon vierestä puski esiin jotakin. Krookuksia? Tulppaaneja? En tiedä. On piinallista pysytellä kadun puolella, kun tekisi mieli loikata tontille tutkimaan kevään tuliaisia.

Toinen palkinto: Kaj Kalin. Glorian Koti -lehden kolumnisti Kaj Kalin ei petä huhtikuussakaan. Kun moni muu sisustuslehtien kolumnisti huokailee syyskaudella torkkupeittojen ihanuutta ja kevätkaudella ikkunoiden likaisuutta, Kaj Kalin tykittää kiihkeällä rytmillään mielipiteitä aivan muista aiheista.

Kolmas palkinto: mansikka ja mustikka. Meillä on vielä runsaasti viime kesän satoa pakastimessa. Kaava on aina sama: syksyllä syömme säästeliäästi, että herkkuja riittäisi koko vuodeksi. Kesän lähestyessä huomaamme ajan loppuvan kesken. Tänään tein mansikka-mustikkakiisseliä. Tekemissäni kiisseleissä on se vika, että niissä on klimppejä. Tällä kertaa vältin klimpit, koska luin perunajauhopurkin kyljestä, että suuruste pitää sekoittaa vatkaimella. Sähkövatkain esiin, kiisselitunarit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti