torstai 4. huhtikuuta 2013

Rouva visioi, mies excelöi
Sisustuslehdissä toistuu usein sama lause, jossa kerrotaan perheen rouvan suunnittelevan uudistuksia kotiin ja miehen toteuttavan ne. Meillä tuo ajatus taitaa toteutua niin, että minä visioin ja mies excelöi.

Minusta on kiva lukea sisustuslehtiä, selailla blogien ja netin kuvatulvaa, katsella television sisustusohjelmia, kiertää kaupoissa ja kirpputoreilla hipelöimässä tavaroita ja luonnostella tussilla ruutupaperille huoneita.
Mieskin pitää tuosta kaikesta jossain määrin, mutta kun hän jää valvomaan muiden nukahdettua, se ei tapahdu Koti ja keittiö -lehden inspiroivan artikkelin takia. Hän jää näpyttämään kannettavan tietokoneen kajastuksessa Exceliä.Taloremppamme ensimmäinen vaihe on yläkerran pienen kylpyhuoneen uusiminen. (Siitä on tuo surkealaatuinen talonäytöllä räpsäisty kuva.) Excelistä löytyy jo projektisuunnitelma, jossa kaikki työvaiheet on listattu ja aikataulutettu.

Liityimme myös toisistamme tietämättä kahteen yhdistykseen. Oma valintani oli Rakennusperinteen Ystävät ry. Yhdistys on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita vanhojen rakennusten säilyttämisestä ja korjaamisesta, ajattomasta rakennustavasta uudisrakentamisessa, pihapiireistä, miljöistä, kortteleista.
Miehen valinta oli Pientalorakentamisen Kehittämiskeskus ry. Yhdistyksen sivuilta löytyy muun muassa kustannuslaskuri.

2 kommenttia:

  1. Hyvä kun muistutit Rakennusperinteen Ystävien olemassaolosta. Blogisi ensimmäinen tärppi, jonka Lilli toteuttaa.

    VastaaPoista
  2. Saankohan provikan jäsenhankinnasta?
    Eka tapahtuma olisi sitten toukokuussa, kun tarjolla on oppia ikkunoiden entisöintiin.

    VastaaPoista