maanantai 8. huhtikuuta 2013

Ensimmäinen valinta: kylppärin laattalattia

Valitse kylpyhuoneen laatat. Kuulostaa yksinkertaiselta, eikö? Mutta kun ryhtyy katselemaan laattoja, löytää kymmeniä ihanuuksia. Meille on vielä vähän epäselvää, tuleeko kylpyhuoneeseen laatoitetut vai maalatut seinät. Suihkukaapin takia molemmat ovat teknisesti mahdollisia vaihtoehtoja. Lattiaan tulee kummassakin tapauksessa laatat, joten olen aloittanut projektin lattialaattojen katselulla.


Luonnonkivilattia olisi ihana, siitä tulisi aito fiilis. Luonnonkivilaatoissa on myös ihania lämpimiä sävyjä. Nämä sopisivat mielestäni vanhaan taloon. Mutta paljonko likaa nuo kolot mahtavat kerätä? (Ja miten saumauslaastin saa koloista pois?) Nämä laatat ovat Bauhausin valikoimasta.


Pukkilan perinteinen kuusikulmainen laatta sopisi tyyliltään vanhaan taloon. Tässä mietityttää asennus... Ei taida olla ihan helpoin laatta?


Tässä kuusikulmainen laatta mosaiikkina. Myös vieressä oleva pennimosaiikki olisi passeli tyylinsä puolesta.


"Marokkolaislaattoja" olen ihastellut jo vuosia. Tämä kuva on Rakennusapteekin liikkeestä, jossa kävimme viikonloppuna. Laatat ovat betonia ja melko paksuja. Suihkukaapin ja osittain vinon katon takia tarvitsemme jokaisen sentin, joten saattaa olla, että nämä ovat liian paksuja tilaan.

Pelkoni on, että päädymme lopulta hailakan väriseen kymppilaattaan... Toivottavasti emme.

2 kommenttia:

  1. Meilläkin on 1920-luvun talo, ja laattojen valitseminen kylpyhuoneeseen oli todella vaikeaa! Menin aivan päästä pyörälle vaihtoehtoja katsellessa, ja suunnitelma muuttui moneen kertaan. Lopulta päädyin Pukkilan harmaaseen mehiläiskennolaattaan, koska "se on ajaton klassikko". Pohjatyötä kannattaa tehdä, nyt valitsisin neliölaatan seinille ja ehdottomasti tiililadonnalla, selvisi minulle vasta myöhemmin, että olisi ollut aikakausityypillisempi ratkaisu kuin se, minkä teimme... :)

    VastaaPoista
  2. Mehiläiskenno on meilläkin vahvoilla. Se on kyllä tosi hieno. Ja kun tila on pieni, niin mietin, että voisihan sitä ladontaakin kuivaharjoitella kunnolla ennen laastia. Minun täytyykin tulla kurkkimaan blogiisi :)

    VastaaPoista