tiistai 21. toukokuuta 2013

Edistystä monella rintamallaKevään ensimmäinen raparperipiirakka - tehty ja syöty.


Paatti - puunattu ja pudotettu.


Ja ennen kaikkea: Omppulan yläkerran minikylppärin laatat on nyt tilattu. Lattiaa mietittiin, ja sitten mietittiin vähän lisää. Miehelläkin on paljon mielipiteitä, vaikka luulin, että saisin valita pintoja yksinvaltiaan elkein. Viime viikolla mies oli työporukan kanssa ulkona ja palasi kotiin kuvia kännykässään. Kuvat olivat juuri remontoidun ravintolan vessasta, jossa oli hänen mielestään hienoja ratkaisujaNoista peilin puukehyksistä tulee kivasti lämpöäLaattapohdinnat tiivistyivät kahden kaupaksi: hexagon vai octagon? Mies kannusti kuusikulmaista, minä kahdeksankulmaista. Kovin kiivas taisto ei ollut, koska kummatkin laatat ovat molempien makuun. Kuusikulmainen voitti tämän erän, mutta sain lupauksen, että kahdeksankulmaista laattaa laitetaan remontin jatkuessa johonkin muualle. Tämä oli hyvä ratkaisu, koska nyt saan lisäaikaa pohtia väriyhdistelmää. (Mallilaatan sininen+harmaa oli sattumaa, ei valittua.)

Kylppäriin tulee siis Pukkilan vaaleanharmaata mehiläiskennoa lattiaan ja kiiltävää valkoista perusneliötä tiililadonnalla seinään. Ei mitään tänään muodikasta ja huomenna epämuodikasta, vaan vuosikymmeniä tuotannossa olleita peruslaattoja. Sopivat mielestäni hyvin vanhaan taloon. Kuukauden päästä laatoituksen pitäisi olla käynnissä.. Saas nähdä :)

4 kommenttia:

 1. Laattavalinnat kuulostavat tutuilta... Varmasti aikaa kestävä valinta! Tuleeko laatat seinille puoliväliin 20-luvun tyyliin vai ylös asti? Jos puoliväliin, etsikää vielä kapea kaakelilista viimeistelemään ilme, niin on 20-lukua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tutulta kuulostaa :)

   Sellainen suunnitelma meillä on, että laatat tulevat ylös asti. Tilaan tulee suihkukaappi. Arvelimme, että kokonaan laatoitetusta tulee paremman näköinen, kun suihkukaappi on kuitenkin täyskorkea. Mutta voihan se mieli vielä muuttua... Puoliksi laatoitetusta tulisi toki enemmän huonemainen eikä niin modernin kylppärin fiilis.

   Seinien alimman rivin ajattelimme latoa samalla harmaan sävyllä kuin lattiat. Valaisin, peili, allas, hana ja kaikki muut yksityiskohdat ovat vielä päättämättä.

   Poista
 2. Meilläkin tulee 50-luvun talon lisäosan kylppäriin seiniin 10 x 10 peruslaatat valkeana (tummalla saumalla) ja lattiaan vaalea beige 6-kulmainen laatta.
  Ajatonta tosiaan...

  Satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Beige oli meilläkin harkinnassa. Olisi saanut vähän lämpöä tilaan. Mies kuitenkin jostain syystä oli tiukasti harmaan kannalla. Hän varmaan ajatteli, että lämpö tulee lattialämmityskaapelista eikä värisävystä ;)

   Poista