perjantai 3. toukokuuta 2013

Maailmassa monta on ihmeellistä (ja turhaa) asiaaJos asuisimme jo Omppulassa, kuluisi vapaa-aika tällä hetkellä remontissa ja puutarhatöissä. Ei ehkä tulisi mieleen lähteä kokonaiseksi päiväksi kiertämään naapurimaakunnan kirpputoreja, vanhan tavaran liikkeitä ja romuparatiiseja. Nyt tuli mieleen, ja toteutimme kahden ystävän kanssa kieputuksen ihmeellisten tavaroiden maailmassa. Löysimmekin muutamia kivoja juttuja, mutta en kerro niistä nyt. (Kerron sitten myöhemmin. Eikö kaikissa kunnon blogeissa harrasteta tätä panttaamista?)

Yksi pysähdyspaikoistamme oli Kasvihuoneilmiö. Se on vanhan ykköstien varrella Nummi-Pusulassa. Kasvihuoneilmiössä käyneet tietävät, millainen sekamelska tyylisuuntia, värejä, muotoja ja hintahaitarin ääripäitä paikka on. Tarjolla on kaikkea mahdollista talonpoikaisantiikista armeijapaitojen kautta superpalloihin ja karttakopioihin. Minusta Kasvihuoneilmiössä on kiva käydä. Siellä on mm. hyvä valikoima sisustus- ja remonttikirjoja. Joka kerta siellä kiertäessäni tunnen kuitenkin myös pakokauhun sekaista epätoivoa. Onko paikan sisäänostajalla poikkeuksellisen erikoinen maku vai täydellisen kiero huumorintaju? En tiedä. Tässäpä teille viikonlopun iloksi/kauhuksi muutama poiminta:

Nyt alkaa olla jo kiire, mikäli haluaa kesäksi rantakuntoon. 
Mikä olisikaan vähäkalorisempi vaihtoehto kuin muoviset salaatinlehdet?

Muovisen salaatin kaveriksi voi valmistaa Made In China -lajikkeen sieniä. Vain 15 euroa!

Tämä amerikkalaista intiaania kuvaava patsas (1 400 euroa) uppoaa suomalaiskodin sisustukseen kuin lihaliemi vegaanifestarien juhlakansaan. (Kissakiven voi mahdollisesti tinkiä samaan kauppaan?)


Jos intiaani tuntuu liian vaisulta valinnalta, voi panostaa monitaitoiseen naiseen. Hän on samaan aikaan monihaarainen lamppu ja tekoriikinkukonsulkaa heilutteleva seuraneito. Hintalapun 3 700 euroa pistää pohtimaan nollavirhettä. Eikö tämän ihanuuden pitäisi maksaa 37 000 euroa?

Ja lopuksi vähän ikivihreää puutarhan puolelle. Miksi nähdä vaivaa omenapuiden kanssa ja tuhlata aikaa koivunlehtien haravointiin,  kun voi ihastella muovista puuta ympäri vuoden?

4 kommenttia:

 1. Olen käynyt kasvihuoneilmiössä ja se on kyllä varsinainen ilmiö :-) . T. Marjatta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaankin moottoritie on laittanut vielä lisävauhtia ilmiöön, kun on pakko saada ihmiset poikkeamaan vanhan tien puolella.

   Poista
 2. Hihii, mainioita löytöjä! Koska kerrot, mihin meinaat sen pölyhuiskanaisen sijoittaa? Sen ikivihreän puun viereen? Ja enää kiinnostaa tietää, päätyvätkö ne porukassa puutarhaan vai olohuoneeseen? Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupaan kertoa heti päätöksen jälkeen ;) Eihän sitä koskaan tiedä, milloin mikäkin ruuvi löystyy.

   Poista