torstai 27. kesäkuuta 2013

Päivä 14: ensimmäinen laho

Meillä ei ollut suunnitelmaa repiä keittiötä remontin ensimmäisessä vaiheessa. Putkimies kuitenkin pyysi poistamaan muutaman kaapin, jotta hän pääsisi paremmin käsiksi putkiin. Keittiön yläpuolella on yläkerran kylpyhuone, jonka laitamme kokonaan uusiksi. Kylppärin rakenteet olivat täysin kuivat, joten emme osanneet varautua tähän:Kuten kuvista voi nähdä otsallaankin, putkilinjan vieressä on lahoa hirttä. Etenkin putkien oikealla puolella on toiseksi ylimmässä hirressä kohtia, joihin puukko uppoaa kuin veitsi voihin. Myös vasen puoli on tummunut, mutta puu on edelleen melko kovaa. Vasemmalla puolella on talon ulkoseinä, joten vähän mietityttää, onko vaurio levinnyt myös sinne. Keittiön toisella puolella on olohuone. Revimme seinän auki myös siltä puolelta:


Olohuoneen puolella hirret olivat paremmassa kunnossa. Pahimman vauriopaikan kohdalta hyvää puuta oli tosin aivan ohut kerros ja välitilkkeet olivat hapertuneet.

Timpurillamme ei ollut vahvaa näkemystä, kuinka tämä kohta pitäisi korjata. Ei ole meilläkään. Ilmeisesti nyt on tuumaustauon paikka.


4 kommenttia:

 1. Pahalta näyttää tuo vauriokohta, mutta onneksi löytyi tässä vaiheessa eikä sitten, kun keittiö olisi viittä vaille valmis! Onneksi myös vaurio näyttäisi olevan aika pienellä alueella. Teillä näyttää olevan upeita tapetteja tuolla, säilytäthän näytteet? Kaakeliuuni on myös todellinen kaunotar!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olohuoneessa on tosiaan ainakin kolmea eri kukkatapettia päällekkäin. Ne lähtivät pieninä liuskoina pois, eikä mallipaloja oikein ollut tarjolla. Ajattelin riipiä noita seinässä vielä olevia talteen. Emme aio vielä avata muita olohuoneen seiniä, mutta saanen jatkossa uuden tilaisuuden pelastaa palasia kukkatapettihistoriaa :)Uuni on minustakin aivan ihana. Ei liian koristeellinen mutta vähän kuitenkin.

   Poista
  2. minä tekisin niin että vaihtaisin tilalle puhdasta hirttä tai sitten avaisin seinään aukon jolloin keittiö avautuisi enemmän olohuoneen puolelle

   Poista
  3. Emme aio avata tilaa, joten jollain tapaa tuo pitää paikata ja peittää. Odottelemme, josko saisimme jonkun hirsimiehen paikalle... Toivottavasti ensi viikko tuo vastauksia.

   Poista