tiistai 18. kesäkuuta 2013

Positiivisia yllätyksiä

Jos nyt hehkutan liikaa, tuleeko tornado ja pyyhkäisee koko torpan kartalta? En tiedä miksi, mutta hyvien asioiden tapahtuessa alan usein pelätä, että kohta rysähtää. Nyt uhmaan tuota tunnetta ja kirjoitan: remontti on alkanut mahtavan loisteliaan iloisissa merkeissä!


Vaikka tanssimme viikonloppuna yhdet ihanat häät ja suoritimme alkuviikolla muita velvollisuuksia, Omppula alkaa näyttää pölyineen ja pihalla lojuvine rakennustarvikkeineen aivan raksalta. Yläkerran minikylppäri on talon potentiaalisin kosteusvauriopommi, mutta ainakin toistaiseksi rakenteet ovat sisältäneet lähinnä kuivaa pintaa. Seinässä laattojen alla ollut kipsilevy oli suihkun kohdalta pehmennyt, mutta kosteus ei ollut edennyt levyä pidemmälle. Kylpyhuoneen lattian piikkaus on vielä kesken. Lattiassa on jonkinlainen bitumista tehty allas, joka on toivottavasti pitänyt veden poissa välipohjasta.Koska keli on niin sateinen ja kolea, haaveilimme remppatöiden lomassa takkatulen lämmöstä. Meillä on olohuoneessa vanha kaakeliuuni, keittiössä perinteinen hella, yläkerrassa keittolevyn ja kaakeliuunin välimuoto sekö kellarissa pata ja kiuas. Talon edelliset asukkaat eivät ole juurikaan tulisijoja käyttäneet, emmekä tienneet niiden kunnosta.


Pohdimme, että pitäisi nuohooja soittaa. Mies googletti nuohoojan numeron ja soitti. Ja loppu olikin ehtaa strömsötä: nuohooja oli jo valmiiksi meidän korttelissamme, tuli viidessä minuutissa paikalle, kiipesi katolle ennen kuin ehdin päivää sanoa, tutki piipun ja hormit, tuli alas, tutki talon kaikki tulisijat ja totesi, että talon ikään nähden kaikki näyttää oikein hyvältä. Piippu ei vaadi massiivisia massausremontteja tai muitakaan toimenpiteitä, joita olimme jo keväällä valmistautuneet tekemään.


Positiivisten asioiden listaan voisi lisätä vielä ainakin nämä asiat:

- Oma ja lainattu lapsityövoima pienensi puutarhan etanapopulaatiota useilla kymmenillä yksilöllä. (Mikä riemu voikaan syntyä siitä, kun saa noukkia etanoita ämpäriin.)

- Pikaisten kurkkimisten jälkeen vaikuttaisi siltä, että monessa huoneessa on muovimattokerrosten alla ehjät lautalattiat.

- Puutarhasta löytyi kaksi mätästä metsämansikoita. Tai siis niiden aihioita.

- Skeptisesti talovanhukseen suhtautuneet vanhempani huokailivat visiitillään pihan ja ehkä vähän talonkin ihanuutta.

- Mies, joka vei peräkärryllisen kylpyhuoneroskaa kaatopaikalle, palasi talolle kaksi vanhaa tuolia mukanaan. Voinkin ylpeänä todeta, että kirppislöydöilleni usein silmiään pyöritellyt siippani on ryhtynyt kärräämään kaatiskamaa kotiin!

6 kommenttia:

 1. Voi että kunpa meilläkin olisi muovimattojen alla lautalattia... Mutta ei, sieltä tulisi pelkkää betonia vastaan jos sinne alkaisi kurkkimaan!

  VastaaPoista
 2. Betonilattiahan olisi tosi hieno! Tai en tiedä, olisiko liian teollisuushenkinen vaihtoehto sinne pellonreunaan ;)

  VastaaPoista
 3. Tulin pitkästä aikaa käymään ja päivittämään teidän tilanteen ja kuulumiset. Omppulassa ollaan siis jo täydessä touhussa :) Jännää.
  Ja hyvää juhannusta, missä sitten sitä vietättekään!
  - Riitta K.

  VastaaPoista
 4. Moi Riitta :) Sinun pitää tulla kesälomalla käymään, niin pääset remppahommiin ;) Ihanaa juhannusta!

  VastaaPoista
 5. Suunnitelmissa on kyllä tulla käymään. Otanko omat näppylähanskat mukaan? :)

  VastaaPoista