sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Ihanat tyypit raksalla


 Kuluneen viikon alussa meillä oli:
- kymmenen tonnin sorakasa pihassa
- seinät täynnä purettavia putkia, osa asbestilla ja osa ilman
- tummanvihreä makuuhuoneen katto
- merkillinen kräkipöheikkö keskellä pihaa
- yksi ulkorakennuksen huone täynnä sikin sokin olevia polttopuita ja jämälautaa

Nyt meillä on:
- uusi soralla päällystetty ajotie ja parkkipaikka
- putkia tasan nolla
- valkoinen makuuhuoneen katto
- merkillinen kräkipöheikkö silppuna kompostissa
- yksi uudistunut varastohuone ulkorakennuksessa ja polttopuut pinossa pressun alla

Ja tuossa oli vain osa töistä. Jos laskupääni toimii oikein, viikon aikana Omppulassa on uurastanut 4 verokortillista ja 11 talkootyöläistä. Meillä on käynyt näiden molempien ryhmien suhteen mieletön tuuri. Kaikki palkatut ammattilaiset ovat tulleet töihin sovitusti, mikä ei ole kaikista kauhutarinoista päätelleen mitenkään itsestään selvää. Talkootyön määrä on puolestaan todistanut, että lähipiiristä löytyy auttamisen halua ja iloa. On mahtavaa huomata, ettemme ole yksin edes parhaan kesälomasesongin aikana. Eri asia on tietysti, kuinka pitkään sukulaiset ja ystävät tätä jaksavat. Ehkä he huomaavat jossain vaiheessa, etteivät projektit lopu millään...

Tietysti toivomme, että talkootunnit vievät raksausta eteenpäin, mutta parasta on yhdessä tekeminen. Kun merkillinen pöheikkö on pilkottu kompostin täytteeksi, voivat kaikki olla varmoja lopputuloksesta. On niin hauskaa hymistellä yhdessä tyytyväisinä.

Olemme yrittäneet muistaa muutaman säännön: toinen on kaunis kiitos ja toinen täysi jääkaappi. Pallogrilli kuumenee nopeasti, kun työt on tehty tai todettu liian työläiksi. On luksusta kippistellä kertakäyttömukeilla, kun ympärillä on rakkaita tyyppejä. Jos verottaja oikeasti haluaisi selvityksen talkootyön arvosta, piirtäisin lomakkeeseen kyljellään makaavan kahdeksikon.

Tuo kuvan mainos vaatii vielä selityksen: Vanhojen talojen korjaajat löytävät aina ikivanhoja lehtiä, joissa on ihanan söpöjä nostalgisia juttuja ja mainoksia. Näin tietysti myös meillä - paitsi ettei. Ulkorakennuksen klapisekamelskasta löytynyt sanomalehti on vuodelta 1986. Nostalgiasävärit jäivät saamatta, mutta huono huumori naurattaa toki aina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti