torstai 18. heinäkuuta 2013

Vessa olisi kiva

Kuva: Domus Classica

Muutto lähenee uhkaavasti/lupaavasti, mutta Omppulassa ollaan edelleen ilman vettä. Ja ilman vessaa. Ja ilman kylpyhuonetta. Kylpyhuone odottaa hirsien korjausta, vessat muuttoa edeltävää loppukiriä. Viikon sisällä ainakin toinen vessoista täytyy saada kuntoon.

Olen toivottoman hidas päättämään pintamateriaaleja. Vaihtoehtojen katselu on mieluisaa, mutta vain yhden valitseminen on vaikeaa. Silloin joutuu heittämään hyvästit monille muille hyville vaihtoehdoille. Samalla menettää yhden pähkäilykohteen, mikä aiheuttaa jonkinlaista luopumisen tuskaa. Näitä kivoja päätöksiä haluaisi jemmata.

Vessapäätöksiä ei voi kuitenkaan enää pidättää. Siispä löin lukkoon muutaman valinnan. Ja näihin päädyin. (Siis päädyimme. Miehellä on ainakin omasta mielestään veto-oikeus ratkaisuihin.)

Alakerran vessaan tulee lattiaan sementtilaattaa, jonka kuvioinnissa on vihreän ja harmaan sävyjä. Olen pitkään ihastellut ruotsalaisen Marrakech Design -liikkeen marokkolaislaattoja, mutta painavien ja helposti rikkoutuvien laattojen tilaaminen Ruotsista tuntui riskipitoiselta hommalta. Kun Hämeenlinnassa toimivan Domus Classican valikoimasta löytyi mieluinen laatta, kurvasi mies samalla suunnalla ollessaan laattaostoksille.

Seiniin ei tule laattaa vaan helmiponttipaneelia. Se on valmiiksi maalattua, koska emme ehdi odotella maalin kuivumista. Perinteisemmän ulkonäön olisi tietysti saanut, kun olisi valinnut käsittelemättömän ja maalannut itse pellavaöljymaalilla.


Tällä hetkellä vessa näyttää ankealta, mutta yhteen asiaan olen siinä jo nyt erittäin tyytyväinen. Sijanti portaiden alla on hyvä. Nykyisessä rivarikodissamme on avoportaiden alla hukkaneliöitä, jotka keräävät kuin magneetti tavaraläjiä. Omppulassa portaiden alle ei läjitetä turhia kasoja.

(Tulipas tökerö loppu tähän vessajuttuun :D Kello taitaa olla taas aika paljon ja pää tärpätillä ohennetun lattiamaalin sumentama.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti