sunnuntai 18. elokuuta 2013

Hyvisunia Coruscantin alla


Keskellä remonttia asuminen tarkoittaa sitä, että huonekalut ja tavarat seilaavat huoneesta toiseen. Kun joku nurkka valmistuu, sen voi ottaa käyttöön. Ja putsata viereisen tavarasta. Muuttopäivänä käytössämme oli vain olohuone. Sinne soviteltiin kaikki mahdollinen vaatteista sohvaan ja leluista sänkyihin. Nyt olemme edistyneet sen verran, että saimme sängyt muksun tulevaan huoneeseen. Huoneen pinnat ovat suunnilleen valmiit muutamaa listaa lukuun ottamatta. (Ne listat...) Nyt kun olen lampaita laskiessa tuijotellut huoneen seiniä, olen oikein tyytyväinen. Annikki ja Ilmari Tapiovaaran suunnittelema 2+3 -tapetti näyttää kivalta, ja kahdesta tummanharmaasta seinästä tulee sopivasti vähän rauhallisempaa tunnelmaa.
Muksu on Star Wars -intoilija. Rullaverhon narussa roikkuukin jo Coruscant. Jatkossa huoneeseen tullee paljon lisää aihepiirin mukaista tavaraa. Yksi juliste on jo jemmassa.


Perjantaina näin ruokakaupan kirjaosastolla teoksen, joka kiinnitti huomioni. (Missäköhän vaiheessa kävi niin, että ruokakaupasta tuli kaikkikauppa? Katselen nykyisin jopa vaateosaston tarjontaa. Taidan olla aika vanha. Tai sitten ruokakaupassa haahuilu on sitä kuuluisaa omaa aikaa.) Darth Vader ja poika kuulosti kirjalta, joka sopisi meille iltalukemiseksi. Selailin Jeffrey Brownin teosta, ja se osoittautuikin hämärällä tavalla hauskaksi. Muksu ei tietenkään tajua kirjan kieroa pohjavirettä. Hänestä kirjassa käsitellään hauskasti arjesta tuttuja asioita. Kuten sitä, että pitäisi mennä vessaan. Niin tuttua...


Myös kirjan "hyvis vai pahis" -keskustelu tuntuu todella tutulta. Itsekin olen saanut vastata niin monta kertaa samaan kysymykseen milloin minkäkin hahmon osalta. Darth Vaderin historian tuntevat tietävät, kuinka monimutkainen kysymys on. Itse koen olevani tällä hetkellä vähän pahisäiti. Aina on joku remppaprojekti menossa, eikä frisbeen heittely oikein kiinnostaisi. Toisaalta olen aika hyvis, kun jaksan lukea ääneen.

Blogiini on tullut viime aikoina paljon uusia kävijöitä. Olisi hauska kuulla jotakin teistä uusista ja vanhoista lukijoista. Monessa blogissa on tekstin jälkeen kysymys lukijoille. Itse koen kysymykset välillä vähän teennäisiksi, joten en ole omassa blogissani ottanut sellaista tapaa. Toisaalta olen kyllä hirmu utelias kuulemaan jotakin teistä. Joten teen poikkeuksen ja kysyn: Kuka olet? Oletko hyvis vai pahis?

17 kommenttia:

 1. Olen anonyymi wannabe hyvis :)

  VastaaPoista
 2. No, hyvis tietenkin, ainakin yritän olla!:) Tuolta mun blogista varmaan tulee oma persoona teksteistä läpi...
  Poikien kanssa noita hyvis/pahis keskuteluja on tullut käytyä ja yhdeksän vuotiaan kanssa vieläkin. Myös tuo vessa juttu muistuttaa kovasti meidän M:ta, joka lähtee aina vessaan viime tipassa, edelleen.:)

  VastaaPoista
 3. Marjatta K ja olen ehdottomasti hyvis. Minäkin pidän sellaista vaatimatonta blogia :-) . Luen aina Sinun blogiasi ja se on ihan suosikki blogi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bloggaus on kivaa, ja suosikkina se vasta kivaa onkin ;) Olisi mukavaa saada linkki siihen vaatimattomaan.

   Poista
 4. Olen Niina ja hyvis ainakin sillä perusteella että luen ääneen lapsille joka päivä :). Välillä täälläkin remontti tekee vanhemmista pahiksia kun ei jaksa pelata ja leikkiä... Mistä muuten noita makkarin rullaverhoja saa? Kun niissä on nuo kivat alareunat? - Niina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Niina, olet hyvis ;)

   Makkarin rullaverhot olivat paikoillaan jo ennen muuttoa. Ne ovat kai jostain 80-luvun alkupuolelta. Veikkaan, että verhot ovat ihan tavalliset, mutta niihin on leikattu tuo alareuna. Reunassa on meinaan haalea apuviiva ja leikkuujälki ei ole teollisen tasainen. Sitä mietimme miehen kanssa, että mitenköhän se alareunan kovikepuu on kuitenkin koristereunan yläpuolella. Yleensähän se on ihan alhaalla. On tainnut olla aika kätevä DIY-ihminen näiden rullaverhojen tuunaaja.

   Poista
  2. Mietinkin että olikohan ne teillä jo talossa valmiina. Saaneekohan tuollaisia enää mistään, eivät kai ole olleet muodissa ihan äsken. Mietin että nuohan olisi tosi kivat lastenhuoneeseen, kun meillä ei ole siellä muita verhoja kuin pimentävät rullaverhot kummassakin ikkunassa (tylsää). Ehkä minäkin voisin tuunata nämä itse, ehkä reuna voisi olla jopa erivärinen :). - Niina

   Poista
  3. Hyvä idea tuo reunan erivärisyys! Olisi hauskaa nähdä kuva tuunailustasi. Mähän voisin julkaista lukijan tuunaus -postauksen :)

   Poista
 5. Moi!

  Piti sinullekin nyt laittaa, että ollaan tehty talokaupat ja se ihana 1910 rakennettu hirsitalo on nyt meidän :)

  Käyn lähes päivittäin kurkkaamassa blogissasi, että onko tullut uusia päivityksiä, näihin jää koukkuun!!

  Niin ja oon tietty hyvis ;)

  T:Mirka

  VastaaPoista
 6. Mahtavaa Mirka! Mä pidän peukkuja, ettei löydy mitään lahoja tai muuta ikävää. Tai siis löytyyhän niitä aina... Mutta asioilla on tapana järjestyä.

  Myös mä olen aika moneen blogiin koukussa :D

  VastaaPoista
 7. Olen ehdottomasti hyvis, mutta vähän kyllä nyt myös pahis, koska en ehtinytkään kesälomallani Omppulaan talkoohommiin. En siis käynyt oleilemassa koko kaupungissa, enkä voi uskoa sitä.
  Mutta jospa joku syksyinen viikonloppu pääsisin.
  Terveisin,
  edelleen systeemiin kirjautumaton Riitta K.

  PS. Se pinkki tuoli tuolla ylempänä on ihan mahtava! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hätää, minulla on uutisia: talkoilemaan pääsee myös ensi kesänä!
   Ja toki myös nyt syksyllä. Ja talvella. Ja keväällä.
   Nähdään siis :D

   Poista
 8. Meillä oli kotikotona tuollaiset rullaverhot, mutta reunassa oli vielä "hienot" ruskeat rimpsut. Kasariahan nuo ovat! :)

  VastaaPoista
 9. Meillä oli kotikotona tuollaiset rullaverhot, mutta reunassa oli vielä "hienot" ruskeat rimpsut. Kasariahan nuo ovat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli siis paitsi hienot myös muodikkaat! Vai olikos se 90-luku, kun on nyt muotia?

   Poista