sunnuntai 11. elokuuta 2013

Keltainen Kiurujen yöMeille(kin) tuli makuuhuoneeseen Birger Kaipaisen suunnittelema Kiurujen yö -tapetti. Vaikka markkinoilla on loputon määrä ihania tapettikuoseja, suositut kiurut veivät voiton. Alkuperäinen malli vuodelta 1957 on sininen, mutta minusta keltainen versio on vielä kauniimpi. En tiedä, paljonko vuodenaika vaikutti valintaan. Lämmin keltainen sopii niin hyvin loppukesään. Se tuo mieleen viljapellon. (Ja sinapin. Olemme tänä kesänä grillanneet poikkeuksellisen paljon, kun keittiössä on tehty remonttia.)

Tapettia on vain sänkyseinän päädyssä. Muut seinät maalasin valkoisella, jota on taitettu hiukan ruskealla. Myös lattian valkoista pellavaöljymaalia on taitettu hiukan ruskeaan. Toivottavasti tunnelmasta tulee lämmin kaikesta valkoisuudesta huolimatta.


Wikipedia sanoo näin: Kiuru on ruskeanharmaa ulkonäöltään vaatimaton lintu, joka tunnetaan laululennostaan: koiras nousee jopa 100 metrin korkeuteen ja laulaa sydämensä kyllyydestä.


Makuuhuoneesta on käynti yläkerran kylpyhuoneeseen, joka on edelleen pahasti kesken, joten emme pääse vielä kantamaan tavaroita makkariin. Ajatuksena on myös maalata makuuhuoneen lattia vielä kerran. Kaksikin kerrosta peittää vanhan ruskean maalin melko hyvin, mutta kolmas kerros toisi lattiaan paremman kestävyyden.

Alkavalla viikolla on tiedossa yksi iiiiiiso edistysaskel. Toivottavasti pääsen pian kertomaan siitä :)

7 kommenttia:

 1. Niin ihanat kiurut! Sopii raikkaan valkosen kanssa täydellisesti yhteen. Ja sinapin :) (Jos vaikka joskus saat aamiaisen vuoteeseen ja se sattuis olemaan grillimakkaraa.)
  elka

  VastaaPoista
 2. Odotan jännityksellä äitienpäivää...

  VastaaPoista
 3. Keltainen on kivempi kuin sininen, ehdottomasti! Meillä on eteisessä Ken kiuruista kaunein, se on myös kiva -kuten sun blogi :-) Meillä tehdään ikuisuusprojektia eli rempataan v. -25 rakennettua taloa osoitteessa www.tassatalossa.blogspot.com eli tervetuloa kurkkaamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillähän ollaan jo pitkällä! Kävin heti kurkkimassa. Ootko Purppura huomannut, että kun googlettaa "tassa talossa", niin ekana on aika erilainen blogi tyrkyllä kuin omasi :D

   Poista
  2. No pitkällä ja pitkällä... Tuntuu että toinen kierros pitäisi jo aloittaa vaikka ensimmäinenkin on vielä kesken. Ja oon huomannu, että tässä talossa asuu huora :) Itse oon vähän eri alan ihmisiä, heheh!

   Poista