tiistai 20. elokuuta 2013

Kesäloman kirppislöytöjä


Kesälomani on ollut tänä vuonna poikkeuksellinen monellakin tavalla. Purjehdus on jäänyt melkein kokonaan, kun remontti ja muutto ovat taanneet loma-ajaksikin täystyöllisyyden. Lisäksi lomani on loppukesällä, ja lomailenkin edelleen muun perheen jo siirryttyä syksyn arkirytmiin. Olisi hauskempaa lomailla yhdessä kuin yksin, mutta yksi hieno puoli tässäkin tilanteessa on: remppapuuhien lomassa saan kiertää kirppiksiä ihan rauhassa. Ei nurinaa, narinaa, eikä silmien pyörittelyä.

Olen tehnyt mielestäni hyviä löytöjä. Yläkuvassa on koivukehyksinen peili, joka maksoi 38 euroa. Testaan vanhoja huonekaluja nostamalla ne ylös. Painava = hyvä. Peili on paitsi nätti myös superpainava.


Valkoinen pieni lamppu on ainakin omissa mielikuvissani tosi tyypillinen vanhan talon valaisin. Lasiosa on oikeaa lasia ja metalliosat oikeaa metallia. Hintaa tällä oli 15 euroa.


Riihimäen vanhat lasipurkit taitavat olla monen kirppistelijän suosikkeja, minkä vuoksi niissä on yleensä aika suolaiset hinnat. Usein myös kannet puuttuvat. Näissä purkeissa on kannet, eikä hinta hiertänyt. Iso maksoi 8 euroa ja pieni 3 euroa.


Ja sitten tämä (painava) nojatuoli, jota mieheni silmäili epäluuloisen näköisenä - kunnes koeistui. Tuolissa on tosi ryhdikäs mutta mukava istuma-asento. Värin suhteen en ole vielä ihan päättänyt mielipidettäni. Se on kyllä kiva, mutta mahtaako istua muuhun sisustukseen... Tuoli maksoi 36 euroa. Jos vien tuolin verhoiltavaksi, loppusumma on tietysti aivan toisenlainen.

Laskeskelin, että nämä kaikki maksoivat yhteensä tasan sata euroa. Hyvät kaupat tein, eikö?


Aurinkoista viikon jatkoa hyvikset!

14 kommenttia:

 1. Tätä blogia täytyy tulla tutkimaan paremmalla ajalla. Ihanan näköistä! Tulin vaan pikaisesti nyt pyörähtämään ja kertomaan, että vastasin jättämääsi kysymykseen blogissani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksesta, kävin lukemassa! Taidan pirauttaa heille, kun pihasavotta tulee ajankohtaiseksi. Niin ja tervetuloa uudestaan Omppulaan :)

   Poista
 2. Hei,
  kiva blogi teillä, taidan laittaa kirjanmerkkeihin :) Mielettömän hienon värinen tuoli! Taitaa olla alkuperäinen kangas. Sopisiko vaikka edellisen postauksen harmaasävyisen huoneen väripilkuksi?
  Terveisin Ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen niin, että kangas on alkuperäinen. Siitä tulee mieleen isovanhempieni olohuoneessa olleet samantapaiset nojatuolit, joissa oli sellaista pientä "piikikästä" nukkaa. Veikkaan, että harmaasävyisen huoneen asukas ei hyväksy väriä... Ja taitaa huone tulla täyteen jo pakollisista kalusteistakin: sängystä, työpöydästä ja lelulipastosta. Väri kyllä passaisi hyvin harmaan kanssa :)

   Poista
 3. Ihania löytöjä, lähes ilmaiseksi! Tuolin väri sopisi mainiosti juuri tuollaisena harmaaseen yhdistettynä! Sama väriyhdistelmä löytyy mun postauksesta
  http://mansikkatilanmailla.blogspot.fi/2013/07/kun-lapsi-on-harkoissa.html
  jos haluat kurkata, kuva on postauksen lopussa.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tekee mieli mustikkakukkoa :D

   Mutta joo, kuten tuossa jo ylempänä kirjoittelin, niin väreistään tarkan pojan huoneeseen tuoli tuskin päätyy.

   Poista
 4. Oih, tuoli on niiiiin ihana just tuon värisenä! Peili on mun mielestä aika kallis, mutta toisaalta onhan se aika isokin. Ja nuo Riihimäen Lasin pikkupurkit on suloisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tunnustaa, ettei mulla ole kovin hyvä hintatietoisuus. Mielsin peilinkin edulliseksi, mutta sen suurempaa tietoa ei ole ajatuksen takana. No, oli halpa tai kallis, niin tuon kokoista peiliä täyspuisilla kehyksillä ei saa samaan hintaan uutena. Kai :D

   Poista
 5. Minä olisin katsonut tuolia yhtä epäluuloisena kuin kumppanisi ja minua et saisi mukaan tuohon kirppurotimaailmaan millään ;-) . Pitänee nyt eläkkeellä ollessa tehdä sinne rohkeasti retki. Ei tiedä vaikka asenne muuttuisi. Tuntuu vaan, että on sitä kamaa niin paljon ettei millään hakisi kirpputorilta lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, se on hyvä, että maksukykyiset eläkeläiset pysyvät poissa apajilta ;) Tuo tavarapaljous on niin totta, mutta se on vähän laajemmassa mittakaavassa myös osasyy kirppisostoksiini. Jos löydän tarvitsemani kirppikseltä, saa toisen romu uuden kodin, ja ehkä tarve ostaa uutta vähenee... Ainakin teoriassa ;)

   Poista
 6. Mut taas saisi mieluusti kirpparikaveriksi! Varsinkin, jos jostain löytyis ylimääräistä aikaa. Hienoja löytöjä, tuoli varsinkin. Tuohon pihallehan se passaa kuin nakutettu kukkien väripariksi :) Tai sitten sun täytyy alkaa muuttaa sitä muuta sisustusta tuolin mukaan... Pari kirpparikierrosta lisää!

  elka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värikierre on valmis, ihanaa :D
   Sun pitää raivata kalenteria!

   Poista