sunnuntai 4. elokuuta 2013

Lahovaurion korjausKuluneella viikolla Omppulassa korjattiin keittiön nurkkaa, josta löytyi remontin alussa lahovaurio. Ajatuksena oli korjata vaurio oikeaoppisesti hirsiä vaihtamalla, mutta päädyimme kuitenkin kevyempään vaihtoehtoon. "Ei tämäkään huono tapa ole", totesi homman tehnyt korjausrakentaja. Hirsien vaihto jäi tekemättä, koska nurkan ulkoseinän hirret olivat pieniä vaurioita lukuun ottamatta hyvässä kunnossa. Jos hirret olisi vaihdettu, olisi ulkoseinien hirsien lisäksi pitänyt avata myös hyväkuntoinen ulkoverhous. Asiaa puntaroidessa alkoi tuntua siltä, ettei hyväkuntoisten ulkoseinien rikkominen ole järkevää osittain lahojen sisäseinien vuoksi.

Teetimme korjaustyön Turunmaan korjausrakentamisosuuskunnalla, jonka palveluun olimme oikein tyytyväisiä. Osuuskuntalaisista paikalle tuli Kaitsu, joka oli vähäeleinen ja tarkka tyyppi. Suuren vaikutuksen teki myös se, että Kaitsun työpäivän jälkeen paikat olivat aina siistit. Olen niin tottunut siihen, että sähkäri ja putkari jättävät jälkeensä lattioilla vellovan roskameren, että siisti työmies tuntui pieneltä ihmeeltä. Turunmaan korjausrakentamisosuuskunnan "järjestelijä", johon olimme tekijää etsiessä yhteydessä, oli myöskin oikein ripeä ja ystävällinen ihminen.


Uudet tukirakenteet tulivat keittiön puolelle. Olohuoneen puolella korjauksen näkee ainoastaan pulteista.


Ehkä tämä ei ollut aivan paras korjaustapa, mutta yksi asia on varma: seinä on nyt tukevampi kuin ennen korjausta. Joku oli aikanaan putkia vetäessään surruttanut iloisesti poikki myös kantavia rakenteita, joita Kaitsu nyt paikkaili uusilla rakenteilla.

Tulevalla viikolla putkari tulee vetämään uudet putket, minkä jälkeen keittiöön saadaan tiskipöytä. Se tietää loppua kertakäyttöastioiden käytölle ja ulkona tiskaamiselle. En valita!

6 kommenttia:

 1. Moi!

  Ihana lukea tätä blogia ja kuulla loppuun kulunut, mutta niin totta oleva lause kuin "asioilla on tapana järjestyä", niinhän niillä on :) Itse haaveilen vanhan hirsitalon ostamisesta ja itse asiassa olemme menossa sellaista katsomaankin huomenna. Remontoiminen houkuttaa ja samalla vähän hirvittää. Täytyy vain totuttaa itseään ajatukseen, että yllätyksiä varmasti tulee.

  Jatkan varmasti lukemista innolla!

  Mirka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Mirka :) Me kävimme katsomassa moooooonta taloa ennen Omppulan ostoa. Tämä "rakkautta ensi silmäyksellä" -talo löytyi lopulta lehti-ilmoituksella. Laitoimme paikalliseen sanomalehteen pienen "etsintäkuulutuksen", joka poikikin monta puhelua. Jos ette löydä tarjolla olevista mieluista taloa, niin suosittelen kokeilemaan ilmoitusta.

   Remontointi on tosiaan hirvittävän ihanaa... Juuri nyt meillä laitetaan makuuhuoneeseen tapettia, joten kohta on tarjolla sitä kaunista puolta :)

   Poista
 2. Tännekin on mukava tulla tutustumaan. Ulkoa päin talonne näyttää aikalailla minusta täydelliseltä, ja mukava nähdä myös remonttipuolta. Käyen lueskelemassa monia vanhoja taloja käsitteleviä blogeja ja mielelläni jään tännekin :)

  Meilläkin on samankaltaista projektia tekeillä, mutta monista syistä johtuen en sitä avaa ainakaan vielä blogissa. Mutta senkin kaltaista mielenkiintoa siis on. Toivotaan, että meillä ei ole hirsihommia kamalasti tiedossa... Isoja korjauksia ne.

  ~ Piia Anneli / annelivia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukemaan :) Talomme taitaa näyttää ulkoa melko täydelliseltä, koska ulkoverhous on maalattu pari kesää sitten. Se ei tietenkään tarkoita, että itse hirret tai talo muutenkaan olisivat hyvässä kunnossa. Olemme nyt uusineet esimerkiksi kaikki putket, ja vanhat putkivedot olivat todella erikoisesti/huonosti tehtyjä. Toivottavasti teillä ei törmätä epämieluisiin yllätyksiin!

   Poista
  2. Ikävä kyllä se pinta ei taida paljoa kertoa. Minua miellyttää kuitenkin tuo talonne muoto ja tyyli, se on kaunis :) Isoja ja tärkeitä projekteja olette jo ehtineetkin tehdä, putket kun ovat varmasti niitä taloa eniten tuhoavia.

   Poista