torstai 12. syyskuuta 2013

Makuuhuoneessa on sänky


Makuuhuoneessa on sänky. Kuulostaa tosi yksinkertaiselta. Mutta kun on ensin riipinyt lattiasta kokolattiamaton sekä painavat ja paksut kovalevyt, karhentanut ja pessyt vanhat lattialaudat, maalannut lattian kahdesti (työläällä) pellavaöljymaalilla, maalannut seinät, maalannut katon, purkanut makuuhuoneen yhteydessä olevan kylppärin + rakentanut sen uudelleen, ja mitäköhän kaikkea vielä, niin voi todeta sängyllä maatessaan, ettei sänky aivan yksinkertaisesti makuuhuoneeseen tupsahtanut. Siihen vaadittiin monelta ihmiseltä monta työtuntia.


Makkarin keltainen tapetti sai lakanakaappimme sisällön näyttämään jotenkin epäsopivalta. Vanhan kodin makkarin seinät olivat harmaat, joten lakanaostoksilla ei tarvinnut pohtia väriasioita. Harmaaseen sopi kaikki. Varmaan jotenkin samanlaisen päättelyn tuloksena juhlistin uutta makkaria ostamalla uudet harmaat lakanat. Ne ovat pellavaa. Nyt olen siis minäkin pellavalakanabuumin uhri. Fiilis ei ole tosin yhtään uhrimainen, kun saa kömpiä uudessa makkarissa uusiin lakanoihin. Kuulun ehdottomasti koulukuntaan, joka haluaa pellavalakanansa ryppyisinä. Eikä meillä edes ole mankelia.


Toistaiseksi sänky on makkarin ainoa huonekalu. Ainakin yöpöydät ja lukuvalot pitää hommata, järkeillä vaatesäilytys kuntoon ja tietysti ripustaa taulut, levittää matot, miettiä kattovalaisimet ja vaikka mitä muuta mieluisaa. Sähkötyöt on tehty ja uudet patteritkin asennettu, mutta sähköjä ei ole vielä kytketty keskeneräisen kylppärin takia.


Makkarin kauniit ikkunat ovat vähän mysteeri. Niissä on alkuperäisten ikkunoiden ruutujako ja lasitkin vintraavat kuten vanha lasi, mutta karmit ovat jotenkin liian hyväkuntoiset ollakseen 1920-luvulta. Helatkaan eivät näytä niin vanhoilta. Voisiko olla, että ikkunat on joskus uusittu, mutta niissä on käytetty alkuperäiset lasit? Sen tiedän, että 30 vuoteen ikkunoille ei ole tehty mitään tai korkeintaan vähän paikkamaalattu. Oli miten tahansa, on kiva, että yläkerrassa on alkuperäisen näköiset puukarmiset ikkunat. Keskikerroksessa ikkunat on vaihdettu uusiin nykyaikaisiin.

Makkarin sisällä on pömpelinä kylppäri. Siellä pitäisi tapahtua viikonloppuna tämä:


Kohti sisäsuihkua ja viikonloppua!

6 kommenttia:

 1. Hieno makkari, kyllä olette ahkeroineet :) Hienosti veti poika tänään kentällä; voittivat meidät lättymahat ihan suvereenisti. Vieläkö niitä omppuja vois tulla keräämään? Viikonloppuna? T. Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu-u, omppuja on edelleen paljon ja niitä voipi tulla viikonloppuna hakemaan :)

   Poista
 2. Huh, miten kovan työn tulos teidän makuuhuone on, mutta on kyllä kaunis ja hyväkuntoisen näköinen. ja ihanat sekä tapetti että lakanat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä meinaan vielä joskus tehdä sellaisen ennen ja jälkeen -kuvapostauksen, johon en vuodata yhtään sanaa työmäärästä. Oli oikein uuvuttavaa itsekin lukea tuota listaa :D

   Poista