lauantai 21. syyskuuta 2013

Mehumaija vs. mehustamo


Omenamehuraadista iltaa! Meillä testailtiin tänään Omppulan omenamehua vuosikertaa 2013. Hyvä satovuosi, joskin vähän kiireinen.


Mehua on oikein kahta sorttia: itse maijalla keitettyä ja mehustamossa teetettyä. Maijalla tekeminen oli järjettömän työlästä. Kellokortti näytti, että mehua syntyi yksi litra per tunti. Tämän lisäksi piti ostaa pulloja, pestä pulloja ja kiroilla halkeilevia pulloja.


Mehustamo oli helppo: omenat autoon ja auto mehustamolle. Mehu on hanaviinipakkauksessa, jossa se säilyy vielä avattunakin kuukauden. Eikä haittaa yhtään, että päädyimme sattumalta juuri sellaiseen mehustamoon, jossa on ymmärretty myös kauniin pakkauksen merkitys.

Vain lapsi voi keksiä tarjoilla keksit näin. Mitäköhän Ikean lapsiparkissa oikein tehdään?

Entäs se maku sitten? Kolmen aikuisen ja kolmen lapsen raati päätyi siihen, että maijamehu on makeampaa ja kirkkaampaa. No, tietysti se on makeampaa, koska lisäsimme sokeria. Mehustamon mehussa ei ole sokeria. Molemmat olivat omalla tavallaan hyviä, joten kisan ratkaisee vapaa-ajan rajallinen määrä. Ensi vuonna omenat kärrätään mehustamolle.

Rempparintamalle kuuluu sellaista, että kaksi maailman pienintä vessaa ja yksi maailman pienin kylppäri valmistuvat ihan pian. Keräilen juuri rohkeutta ryhtyä henkilöksi, joka laittaa nettiin kuvia vessastaan.

2 kommenttia:

 1. Omista ompuista tehty mehu on aivan parasta! Ei se vähennä sen arvoa yhtään, että se on tehty mehustamossa, se on vain järkevyyttä ajankäytön kanssa. Minäkin odottelen, että meidän pienet omppupuumme kasvavat ja tuottavat enemmän kuin tämän vuoden yhden (!) omenan.

  Onpa teillä kaunis koti, jään mielenkiinnolla seurailemaan projektianne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En voi olla hymyilemättä yhdelle omenalle :)) No, todistettavasti teilläkin on siis omenapuu, joten eiköhän ensi vuonna tule jo monikossa satoa!

   Itsekin seuraan mielenkiinnolla. Ei voi koskaan tietää, mitä tästä oikein tulee :D

   Poista