sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Ne elokuun illat


Tiedättehän ne elokuun illat, jolloin istutaan myöhään puutarhassa lämpiminä iltoina. Juodaan viiniä ja nautitaan siitä, etteivät kukkapenkkien rikkaruohot näy hämyssä. Taivastellaan, että nyt on kyllä niin lämmin, että ihan kuin etelän illassa olisi. Pidetään katse kirjassa, koska jos sen nostaa, ei enää näe lukea.

Omppulassa ne elokuun illat hävisivät jonnekin tärpätin katkuun. Hankkimani ulkovalot pysyivät paketissa. Piha oli niin täynnä rempparoinaa, ettei sitä tehnyt mieli kuorruttaa.

Tänä vuonna vietetään siis niitä syyskuun iltoja. Ne ovat sellaisia, että taivastellaan matkalla kellarisuihkuun, kuinka kivalta paketista otetut valot näyttävätkään. Ja haaveillaan niistä elokuun illoista, jolloin taas tarkenee istua ulkona.

12 kommenttia:

 1. Onpa tunnelmallinen ja kaunis kuva!
  t. mummu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) A-tikkaat olivat kuin tilauksesta omenapuun alla. Kameran oikea jalusta on edelleen jossain kellarin laatikkovuoressa.

   Kuvausiloa myös sinne!

   Poista
 2. Oo, nyt sä vihdoin sait ne! Odotan tota kanssa niin kovasti, oli kuukausi mikä hyvänsä. Mistä löysit noi pallovalot? Olen etsinyt semmoisia (samat googlesanat...) mutta en ole löytänyt? (Nyt voit alkaa pyytää sponsoroituja linkkejä ;))
  elka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, sun google on mun google :) Valot ovat Clasulta. Ilman sponssiakin voin sanoa, että tykkään tosi paljon Clasun henkilökunnasta. He ovat varmaankin käyneet ruotsalaisten ideoiman ystävällisyyskoulutuksen, koska asiakaspalveluasenne on loistava.

   Poista
 3. Ihanat valot ja tunnelma! Katselin viime viikolla paikallisessa (Kärkkäisen jättimyymälä Lahdessa) tuollaisia valoja värillisinä. Musta 20 ei ollut paha hinta paketista..En tosin katsonut tarkemmin lamppujen määrää, johdon pituutta, mitään ylipäätään, kun lyttäsin jo ajatuksen mielessäni, että tuskin tulee ainakaan tänä syksynä istuskeltua ulkosalla.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääh, mä vastasin tähän pitkät pätkät ja sitten kadotin tekstin. Tää kommenttikenttä on jotenkin muuttunut... Pointtini oli, ettei tosiaan tee mieli istua ulkona. Tänään palelin kaksi tuntia jaliskentän laidalla ja kotiin tullessa ainoa ajatus oli LÄMMINTÄ JUOTAVAA. No, on ne valot silti ihan tunnelmalliset suihkureissun piristykset.

   Poista
 4. Olenko jo sanonut, että tykkään sun tyylistä kirjoittaa? Jos en, niin sanon nyt, että tykkään sun kirjoitustyylistä! Kaunis kuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et sä varmaan ole sanonut, koska muistaisin kyllä tämän iloisen tunteen :)

   Ihan jokaiseen postaukseen liittyy aina myös se häivähdys epävarmuutta. Onko tää nyt ihan suttua? Miksi mä näin kirjoitin...

   On tosi kannustavaa ja kivaa, kun saa positiivista palautetta :) Kiitos!

   Poista
 5. Tosi ihanat valot. Tuollaiset haluan mibnäkin ensi vuonna johonkin ripustaa. Oikeastaan toivon, että kesä ja elokuu ovat sellaisia, että ripustan ne La Merin kannelle :-)
  T. Marjatta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin mietin, että valot olisivat hauskat veneessä, mutta me olemme yleensä luonnonsatamissa, joihin valomeri ei taida oikein sopia...

   Poista
 6. Toistaiseksi blogiton, kun remppa vie kaiken energian25. lokakuuta 2013 klo 12.32

  Olen tässä lueskellut juttujasi ja tykkään tavastasi kirjoittaa ja sisustustyylisikin miellyttää silmää, kiitos siis blogistasi. Meilläkin on vanha remppakohde, joten ei olla vielä ehditty ulkona istuskella, vaikka kaunis piha olisikin tarjolla. Ihastelu on jäänyt täälläkin siihen nopeaan pyrähdykseen matkalla ulkosaunaan, koska talon kylpyhuone on tietysti remontin takia toistaiseksi käyttökelvoton. Joten kiitos tästä terapeuttisesta tekstistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtavaa, että tekstistä oli apua/lohtua/iloa! Meillä suihkutellaan jo sisätiloissa, joten voin todeta kokemuksen syvällä rintaäänellä, että asioilla ja remonteilla on tapana järjestyä :)

   Poista