perjantai 6. syyskuuta 2013

Syksy etenee, mattokuume pahenee

Kun kotipaikka on Beverly Hills, Beni Ourain ei pelkää vesivärejä tai puklua. Kuva täältä.

Villasukat. Ne ovat nyt kuuminta hottia Omppulassa. Lämmitys ei ole vieläkään päällä, ja etenkin aamuisin tekisi mieli jäädä peiton alle köllimään. Koska kaukolämpöputkiston lämmin lattiassa kiertävä vesi on mennyttä elämää, lisälämpöä pitää hakea muualta. Villasukat on hyvä keino, ja villasukat jalassa olen myös googlettanut aika monta tuntia mattoja. Lämmin ja pehmeä matto toisi olohuoneeseen ripauksen lämpöä ja luksusta.

Beni Ourain oli The Matto, jota lähdin ensin etsimään. Olen ollut muutaman vuoden Benin salarakas, mutta en ole ottanut asiasta sen enempää selvää. Ajattelin, että tässä marokkolaismatossa olisi juuri sopivasti tunnelmaa, mutta väri olisi hillitty. Jotenkin kävi kuitenkin niin, että pilasin maton liiallisella googletuksella. Päädyin liian monelle mantereelle ja liian moniin teksteihin, joissa ylistettiin Beniä. Näiden mattojen kysyntä on selvästikin tällä hetkellä todella kova, mikä luultavasti nostaa myös hintatasoa. Epäröin lopulta myös sitä, sopisiko valkoinen matto valkoiseksi maalatulle lattialle. Voisi olla vähän pliisu yhdistelmä.

 Riittääkö rohkeus punaiseen? Kuva täältä.

Benistä siirryin itämaisiin mattoihin. Varpaat viihtyisivät aivan varmasti paksun villamaton päällä, ja valkoisella lattialla värikäs matto pääsisi oikeuksiinsa. Näissä matoissa tarjontaa on niin rajattomasti, että joukosta löytyisi varmasti oikea koko ja hintataso.

 Ruusukelim oli liikaa insinööörille. Kuva täältä.

Ja sitten Ellos, tuo tyrkkytekstarien ja mainospostin sinnikkäin lähettelijä. Ellokselta saisi taas yhden tuotteen ties monenko prosentin alennuksella. Maton hinnassa alennus olisi aika monta euroa. Selasin Elloksen mattotarjontaa ja jonkun oikun saattelemana päädyin ihastelemaan mustaa ruusukuvioista kelim-mattoa. Näytin mattoa miehelle, joka meinasi tippua sohvalta (vaikka sohva on niin syvä ja pehmeä, etteivät eläkeläiset pääse siitä edes halutessaan ylös). Hän nauroi aivan kippurassa ja syytteli minua provokatiivisesta toiminnasta. Meille ei siis tule mustaa ruusumattoa. Sen sijaan Elloksen hanhensilmämatto sai ihan hyväksyviä nyökkäyksiä. Se olisi myös tosi edullinen vaihtoehto.
 Tyylikäs vai tylsä? Kuva täältä.

Päätös on edelleen tekemättä. Toivottavasti en yligooglaa koko hommaa... No, onneksi viikonlopusta on tulossa lämmin :)

10 kommenttia:

 1. Meillä on lattialämmitys, mutta toistaiseksi lämmitellään varovasti öisin vain laattalattioita. Villasukat on ihan paras keksintö meilläkin!:)
  Työhuoneeseen olen (salaa) haaveillut itämaisesta punasävyisestä matosta. Valitettavasti se ei mene rahanreikien kohdalla varmaan edes top kahteenkymppiin..Vanhoissa taloissa tuo mattojen merkitys onkin ihan eri luokkaa kuin näissä uudemmissa. Onnea etsintään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kannata luopua mattohaavesta! Kokeneena mattosurffarina voin sanoa, että itämaisia mattoja saa hyvinkin edullisesti. Itse kävin läpi myös Huutiksen ja Torin tarjontaa, ja niistäkin löytyy paljon kivoja ja edullisia vaihtoehtoja.

   Poista
 2. Meillä meni kuin menikin läpi tuo ruusukelim, jota olen kuolannut jo vaikka kuinka kauan ! Ymmärrän kyllä hyvin, että insinöörin mieleen kyseiset matot eivät ehkä ole ;)

  Kivaa alkavaa viikkoa sinne ! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hienon maton olet löytänyt! Piti heti käydä kurkkimassa.

   Yleensä kyllä keksin keinon insinöörin taivutteluun, mutta nyt vaikuttaa aika mahdottomalta :D

   Poista
 3. Mattoja, mattoja, mattoja! Kyllä varpaat alkaa kaipaamaan vielä lisää mattoja viileille puulattioille ja nyt on kuitenkin vielä hellerajaa hipovia päivälämpötiloja ;D Mattoja, mattoja täälläkin surffaillaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoilla sanoilla netissä :) Toivottavasti löydämme molemmat täydelliset matot.

   Poista
 4. Kuolasin ruusukelimiä jo toisessa blogissa. Olen päättänyt, että en osta tähän taloon enää mitään uutta. Sitten vasta Östermyyralle.. Mutta syksy ja uusi matto.. mm..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ostat tosi harkittuja juttuja, jotka sopivat varmasti uuteenkin taloon, niin eihän se niin vaarallista ole ;)

   Poista
 5. Haha! Hauska teksti! :D Täällä on beni tilattuna, en sitten varmaan ole yligooglannut sitä (ihan loistava sana muuten). ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä, että pysyit kohtuudessa. Mä taidan aika useinkin hakea, vertailla, optimoida ja hekumoida liikaa. Menee maku koko hommasta.

   Poista