maanantai 28. lokakuuta 2013

Ekomatti


Kävin tänään ensimmäistä kertaa Turun Hirvensalossa Ekomatin tavarakaaoksessa. Paikan omistaja ja jokaisen tavaran paikan tietävä Ekomatti kertoi, että hän havahtui parikymmentä vuotta sitten. "Ei tämä maapallo jaksa enempää." Sitten Ekomatti päätti, että vanha laitetaan kiertoon.

Ja sitä vanhaa oli... paljon. Tajuttoman paljon. Oikeastaan käsittämättömän paljon. Vanhan koulurakennuksen isot luokat pullollaan. Vessatkin olivat täynnä tavaraa. Yhdessä luokassa istui asiakas tuolilla laatikko sylissään. Laatikossa oli avaimia. Asiakkaalla oli vanha lukko, johon hän etsi sopivaa avainta. Työnsi ja käänsi, työnsi ja käänsi, uudelleen ja uudelleen. Yksijalkaiset nuket, tuntemattomien öljyväritaiteilijoiden teokset ja egyptiläisparin eroriidassa hylätty pinkki sohvakalusto odottelivat tyynenä uutta omistajaa.   

En löytänyt etsimääni peiliä, mutta ostin naulakon eteiseen. Naulakko ei ole erityisen tyylikäs, mutta onhan sillä ainakin yksi hieno ominaisuus :)

8 kommenttia:

 1. Vaikuttaa kiinnostavalta paikalta, rakastan penkomista ja odotankin sitä elämänvaihetta kun on aikaa kiertää kaikenlaisissa huutokaupoissa ja romutoreilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tykkään penkoa, mutta olen tosi huono siinä. En näe :D Ekomatin luona Matti huuteli neuvoja, että siinä on peilejä, enkä vain näe, vaikka seison ihan vieressä. Täytyy harjoittaa silmiä näkemään yksittäisiä asioita tavaravuorissa.

   Poista
 2. Tuollaiset ovat hämmentäviä paikkoja...Jotkut eivät voi astua jalallaan, toiset ymmärtävät aarteenetsinnän päälle.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnistan nuo molemmat tunteet. Kamalaa ja ihanaa yhtä aikaa :)

   Poista
 3. Minä kuulun niihin , jotka eivät astu jalallaankaan. Minä ahdistun, niin että en saa henkeä, paljosta tavarasta. On se sitten uutta tai vanhaa, mutta vielä pahempi on vahna, sillä en kestä sitä hajua. Minä olen elännyt sen ajan ohi jo, jolloin jaksaa vanhasta väkrätä uutta :-) . Arvostan kuitenkin ihmisiä, jotka näin toimivat ja ymmärrän, että tavaraa tulisi käyttää paremmin loppuun saakka. Puolustukseni on se, että en kyllä hanki mielelläni uutakaan tavaraa eli en lisää tavaramäärää :-) . Hienoa Suvi, että te jaksatte touhuta. Olen asiasta oikeastaan positiivisesti hyvin ylllättynyt. Näin huomaa, että huonosti näkee ihmisen sieluun :-) . Tsemppiä talon korjaukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäköhän tähän pitäisi sanoa :D Sanotaanko vaikka niin, että sielussani lymyää kyllä puuhanaisen lisäksi ihminen, joka voisi olla viikon putkeen sisällä ja lukea kirjoja. Mutta nyt elän tätä elämänvaihetta, johon kuuluu häröily vanhojen talojen ja tavaroiden parissa :)

   Poista
 4. Siis voi ounou! Tuonne on päästävä Jovela-reissuilla. Kiitos kun kerroit tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Ajattelin, että voisin joskus listata enemmänkin Turun seudun kirppareita ja romutaivaita.

   Poista