tiistai 8. lokakuuta 2013

Kepeät heipat muovisämpylöille


Uuden viikon kunniaksi Omppulassa otettiin ihmiskunnalle pieni mutta muovisämpyläjalkaisille suuri askel: kuorimme eteisestä, rappusista ja yläkerran käytävästä suojapahvit pois. Pahvien levittäminen oli kesällä ihan ensimmäisiä asioita, joita teimme. Ja nyt ne ovat veks! (Ainakin toistaiseksi.)

Pahvit oli pakko laittaa, koska näissä tiloissa on kokolattiamatto. Eteisestä matto lähtee aikanaan pois. Kurkimme jo, että alta löytyy lautalattia. Rappusten osalta tuumailemme vielä asiaa. Minulla on mustelmaisia lapsuudenmuistoja maalatuista puurapuista, joita pitkin kiidettiin tahallaan ja tahattomasti peppuliusua alas. Nämä kokolattiamattorappuset ovat aika paljon turvallisemmat. Ja lämpimämmät. Enkä tiedä, ovatko ne niin kamalatkaan kuin sana kokolattiamatto antaa ymmärtää. Sisalmatto on oikeastaan ihan kiva.


Yläaula herättää aina ihastusta niissä vieraissa, jotka asuvat harjakattoisessa talossa. No, aula on oikeastaan aivan liian iso sana kuvaamaan rappusten yläpäätä, mutta mansardikatto tuo joka tapauksessa ahtaaseen tilaan aika paljon ilmavuutta. Rappukäytävässä emme ole tehneet vielä yhtään remonttia. Seinillä on 1980-luvun muistona kiiltäväpintainen tapetti (lasikuitutapettia? hirret tykkää...), ja katonrajassa kulkee koristeboordi. Tuon boordin paikoilleen laittanut henkilö on kyllä ollut aikamoinen akrobaatti. Jossain vaiheessa remonttia pitää kaapia seinät paljaaksi, vaihtaa tapetti ja maalata kaide. Hirsien kunnonkin näkee sitten samalla.

Remontista ja remppamiesten kengistä tuli niin paljon roskaa pahvien päälle, että olemme jatkuvasta imuroinnista huolimatta kulkeneet pahvialueilla feikkicrocsit ja allasläpsyt jaloissa. Niille on helppo heittää hyvästit. Heippa muovikengät, me vaihdetaan villasukkiin!

 Kun jostain luopuu, saa usein parempaa tilalle. Eikös olekin ihanat töppöset?

6 kommenttia:

 1. Oon salaisesti kokolattiamattojen ystävä, tuokin sisalmatto on minusta tosi kiva. Mutta ymmärrän kyllä, että myös maalatut puuraput ovat kauniit... olisipa minulle vaikea päätös kumman ottaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin talvea vasten on oikeastaan aika helppoa kallistua mattoon, mutta veikkailen kevään tuovan puurappuintoilun...

   Poista
 2. Hommaa riittää, tsemppiä! Portaat näyttää kivalta sisalmatollakin, ja turvallisuus on tietenkin plussaa, erityisesti lasten kanssa. Ystäväni tuli kerran pyykkikopan kanssa portaat alas niin, että kertoi jo monenlaista pyörineen päässä ennen tömähdystä. Onneksi ei sitten käynyt pahasta. Mansardikatto on ollut mun haave monen monta vuotta!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tiedän yhden raput + pyykit -onnettomuuden. Siitä jäi pysyviä ongelmia :( Tuon pahvin kanssa oli vähän pelottavaakin elää, kun se ei tahtonut pysyä paikoillaan. Onneksi kukaan ei kuitenkaan kaatunut. Mansardikatto taitaa olla nykyisin aika suosittu haave. Meidänkin lähellä on yksi ihan uusi mansardikattoinen Kannustalo.

   Poista
 3. Ihanat töppöset. Rappuset herättivät ajatuksen, sillä meidänkin pitäisi tehdä jotain rappusille :-) . Nyt pitää miettiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On aina yhtä mukavaa herättää ajatuksia :D Sisal on hyvä vaihtoehto!

   Poista