torstai 3. lokakuuta 2013

Kevätvalmisteluja


Ennakointi ei ole parhaita puoliani. En kuulu ihmisryhmään, joka hankkii joululahjat kesän alennusmyynneistä ja pakkaa matkalaukut viikkoa ennen lentoa. Mutta voin kuvitella, että ennakoimalla saavuttaa mielenrauhaa. Tai ei ainakaan tarvitse käydä jouluaattona ostoksilla ja etsiä passia tuntia ennen lähtöä.

Uusi omakotitaloelämänvaihe on jo nyt opettanut, että joissain asioissa on pakko ennakoida. Esimerkiksi vanhan puuhellan lämmittäminen olisi aika työlästä, jos pitäisi joka kerta aloittaa homma märkien pöllien pilkkomisella.

Tänään tavoittelin mielenrauhaa ennakoimalla ensi vuoden tapahtumia ja kaivamalla maahan kuoppia. Puun (emme tiedä mikä puu se on) alle syntyi uusi kukkapenkki. Kevät, saa tulla! Olen valmis! Apuna ollut muksu suunnitteli rientävänsä aamulla katsomaan, joko kukkii.


Saattaa tulla vähän tiheä kevät: kukkasipuleja oli yhteensä 120. En oikein osannut valita, joten piti ottaa montaa sorttia. Tulihan se vähän kalliiksi, mutta annoin itselleni luvan kukkasipulialkuhuumaan. Ensi kevät on kuitenkin ensimmäinen keväämme tässä talossa.

Elämäni ensimmäisen kukkapenkkiprojektin lisäksi tänään oli sikäli historiallinen päivä, että putkimies kävi laittamassa suihkukoppiin hanan. Meillä on siis kahta lasiseinää vaille valmis sisäsuihku :)

7 kommenttia:

 1. Pitäisi saada tuo avustajanne meillekin kuoppia kaivamaan;) Riikka

  VastaaPoista
 2. Komeasti olet kaivanut, Suvi! Nyt kyllä kelpaa kevättä odottaa , tuskin maltan, kun tiedä millaiseen jukkamereen teidän piha hukkuu ;) vieläkö riittää haravoitavaa? Olen käytettävissä :)

  VastaaPoista
 3. Kukkamereen siis - kukkamereen. Täällä. Katja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haravointia riittää kyllä. Pari kierrosta on jo suoritettu, mutta loppua ei näy. Aina saa tulla!

   Poista
 4. Omppuputinkin ohje laitettu ;)

  Tuosta kukkaistutuksesta tulee taatusti upea! Teillä on niin kaunis piha noissa kuvissa muutenkin. Viihtyisä ja siisti ylipäätään!

  Sisäsuihku! Oi! Se mahtaa olla ihana valmistuessaan. Jovelassahan ei ole edes vettä, joten ronttaamme kanistereilla vedet mukana nykykodista joka perjantai. Kyllä se vielä menee, mutta se kaivo pitäisi saada teetettyä alkuvuodesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvakulmalla voi toki hieman siistiä pihaa... Kun on noita rempparojuja vielä aika paljon kulmissa. Omppuhässäkkä lähtee testaukseen!

   Poista