keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Lehtikeli


Se taisi olla viime syksynä, kun VR tiedotti junien myöhästelevän lehtikelin takia. Se kuulosti niin hupaisalta. Lapsiperheillä on vuodenaika, jolloin käytetään välikausivaatteita, ja VR:llä on vuodenaika, jolloin lehtikeli yllättää junat.Tänään lehtikeli yllätti minut. Kun tulin töistä, oli sade piiskannut lehdet puista pihalle. Sille samalle pihalle, joka on jo kahteen kertaan haravoitu. Juu, meillä on koettu pientä haravoinnin alkuhuumaa, mutta nyt on hiukan kauhistunut olo. Eikä tässä vielä kaikki. Osassa puita ja pensaita on vielä vaikka kuinka paljon lehtiä jäljellä.

Onneksi lehtikeli on kaunista katsottavaa. Sisäinen esteetikkoni voitti sisäisen talonmieheni: hain ennen haravaa kameran.
Ps. Myötätuntovajeeni VR:ää kohtaan on kutistunut hieman.

10 kommenttia:

 1. Syksy on niin kaunis! Lehtikeli on ihan paras keli <3 Mun mielestä se on hyvä neuvo, että kannattaa nauttia lehtien kauneudesta ja haravoida ne pois vasta sitten kun ne kaikki ovat pudonneet. Teillä tota tavaraa riittää tosin sen verran, että jotain polkuja pitänee tehdä siinä välissäkin. Mutta ketä vois häiritä maahan pudonneet lehdet, niin kauniita ovat!

  elka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunista on ainakin nyt, kun näkee vielä... Kauhulla odotan päivää, jolloin pimeää töihin lähtiessä ja töistä tullessa. Nyt pitää nauttia!

   Poista
 2. Minä ihastelin tänään bussista lehtikeliä. Kyllä on nättiä!

  Ihana omppula, I´ll be back!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että on tosiaan ihan poikkeuksellisen nättiä. Kiva kun tulit, ja tervetuloa takaisin :)

   Poista
 3. Hyvä, että valitsit kameran. Pihan ym. siivous on tärkeää, mutta ei saa tulla elämää tärkeämmäksi. Aina ehtii siivomaan. Sitä paitsi ihaile syksy lehtiä ja haravoi aikaisin keväällä, niin ne ovat painuneet ja miltei mädät. Kasastakin tulee paljon pienempi ja on paljon kivampaa puuhaa kuin syksyllä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäkin on harkinnassa. Olen siinä uskossa, että nurmikkokin saisi lehdistä ravinteita, jos jättäisi ne odottamaan kevättä.

   Poista
 4. Haravointi on ihanaa! Siinä saa raitista ilmaa ja käy kuntoilusta. Voisin haravoida tuntikaudet. Pidä talkoot Suppe! Teidän piha näyttää mehevältä haravointifriikin silmin :)

  VastaaPoista
 5. Blogi minun makuuni, terävää tekstiä ja kauniita kuvia! Ja ihana paikka teillä. Peukkuja remontin jatkolle, nim. huone kerrallaan täälläkin :)

  VastaaPoista