tiistai 19. marraskuuta 2013

Kirppislöytö: Jartsan PajaMakkarin ikkunalaudalla tuikkii kynttilä uudessa kipossa. Se löytyi kirppikseltä yhden euron hintaan. Metallijalustassa on hauskalla tavalla ripaus itämaista fiilistä, kotikutoisuutta, rujoutta ja koreilua. Lopullisen ostopäätöksen ratkaisi pohjassa oleva tarra. Siinä lukee Jartsan Paja Oy, Levysepänkatu.

Jartsan Paja. Siinä on nimi ilman kikkailua. Kuinka mälsää olisi, jos pohjassa lukisi vaikka Candle4U. (Oli pakko googlettaa, josko tämä irvailumielessä keksimäni nimi onkin totta. Ja onhan se.)

Jartsan Pajassa ei ole pohdittu kansainvälistä klangia, mutta sielläpä onkin osattu tehdä mukavan tunnelman ja hienot varjot luovia kynttiläkippoja.

13 kommenttia:

 1. On kyllä niin uniikkia muotoilua ja upeat varjot, että jää kaiken maailman designerikipot kakkoseksi. Rehellinen tykkäys!

  VastaaPoista
 2. Minäkin ostin joskus kirpparilta yhden söpön kynttilänjalan lopulta ihan vain siksi, että sen pohjassa luki "Marjatta" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta sehän oli tietenkin aivan selvä tapaus ;)

   Poista
 3. Todella kaunis kuva - sadepisarat knuunavat tunnelman!

  t. mummu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain hyvää sateessakin... Ikkunan väliin myös tiivistyy kosteutta, joka vaurioittaa ulkopokaa. Sille pitäisi tehdä jotain.

   Poista
 4. Ihana tunnelma! Mun ukkini kävi joskus 70-luvulla jonkun kurssin, jonka seurauksena meillä ja muilla sen puolen sukulaisilla oli samantapaisia juttuja kotona kuin tuo sinun kynttilänjalkasi.:) Mihin lie muutoissa hävitetty.:/ Jotain hienoja metallitöitä löytyy myös appiukkoni tekemäni, joka oli aikanaan puutyönopettaja. Eihän niistä voi luopua, vaikkei paljon käyttöä olisikaan, jos yhtään ymmärtää käsitöihin liittyvän vaivan.
  Tuo nimi huomio on aivan totta!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsitöihin liittyvää vaivaa ei taatusti ymmärrä, ellei ole itse joskus pakertanut jonkun projektin kimpussa. Juuri kuuntelin tarinaa, jossa asiakas oli moittinut 20 euron räsymattoa liian kalliiksi. Siis kangaspuilla tehty uusi matto. Surullista.

   Poista
 5. Mitä varten mulle tuli sellainen koirapentu ilme ja melkein ääneen sanoin: "Oooooooooii". Heti ostaisin, jos Jartsan pajalta jotain kaupattaisiin! Hyvä löytö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, pystyn kuvittelemaan tuon ilmeen ja tunteen :) Lääpällään!

   Poista
 6. Tuon olisin ostanut minäkin ja voin vain todeta, että olet taitava löytöjen tekijä. Tuo Jartsan Paja on aivan ihana juttu. Tuossa kipossa palava kynttilä luo tunnelmaa ja uhmaa pimeää aikaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, jälleen on yksi kirppiskauhuinen käännytetty ;D

   Poista
 7. Olipas tämä koko juttu hieno löytö! Varsin kun itse tällä hetkellä pidän omaa pajaa entisessä Jartsan Pajassa.

  VastaaPoista