tiistai 5. marraskuuta 2013

Kun arjesta tulee ranskalainen viiva


- Olisi ihanaa, kun ehtisi ottaa valoisana aikana kasan valokuvia. Ja kirjoittaa rönsyilevästi.
- Nyt kuitenkin vain viivoilla.
- Ostin eilen olohuoneeseen intialaisen käsinsolmitun maton. Huomenna palautan sen. Ei toiminut.
- Pimeys on ihan hirveä. Ostin myös S-valokirjaimen.
- Auton toinen etulamppu on sökönä.
- Auto on täynnä hiekkakuramössöä.
- Meillä ei ole paikkaa, jossa voisi pestä kurahaalareita.
- Tarhassa on täitä.
- Töissä on organisaatiouudistus. (Päitä raavitaan.)
- Kotona on huonekalu-uudistus. Paikkoja haetaan vimmatusti.
- Täyspuinen lipasto on uusi kahvakuula. Raput ylös, raput alas.
- Nyt takassa palaa tuli. Keittiö odottaa raivaajaansa.
- Itsestään siliävät paidat roikkuvat kirjahyllyssä. Kesällä ne olivat ulkona.
- Sunnuntaina on isä ja melkein kesä: arkkitehti nro 1 tulee katselemaan taloa ja miettimään, miten saisimme puutarhanäkymän sisälle.

- Mitäs teille? 

10 kommenttia:

 1. Miten arjenmakuista! Paitsi ekstratylsistä rikkoutuneista valoista, täistä ja vääristä matoista ei voi tykätä. Mutta takkatulesta, ranskiksista ja täyspuisesta lipastosta voi. Millanen matto se oli ja miks ei toiminut? Siitä varmaan sitten näki minkälainen olis parempi. Me ollaan aina pesty kurahaalarit vessan lavuaarissa, jos ylipäätään ollaan pesty. Vasta nyt on toi luksushuone, mutta siellä ei ole pesty kuriksia vielä kertaakaan! Meidänkin tarhassa on täitä, mutta meillä ei ole vielä näkynyt. Ei ne välttämättä tuu, kai. Meidän ranskalaisiin viivoihin kuuluu hyllyjen poraamista seinään, sylikissaksi heittäytynyttä taaperoa (yhdellä kädellä on vaikea heiluttaa vasaraa tai tehdä mitään muutakaan, muistan taas), liian lyhyitä yöunia ja liian lyhyitä työpäiviä, mutta myös keskellä viikkoa lämmitettyä saunaa, pianonsoittoa ja kynttilöitä. Tsemppiä pimeyteen, nyt voi jo laittaa jouluvaloja S:n kaveriksi!
  Elka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matto oli villaa. Se näytti vähän siltä kuin Beni Ourain -matto ja Jussipaita olisi tungettu samaan pyykkikoneeseen. Pohja oli luonnonvaalea, ja matossa oli erilaisia raitoja ja salmiakkikuvioita. Se näytti kaupassa kivalta, mutta lattialla aivan liian pliisulta. Ehdottomasti pitää saada jotain vähemmän beigeä. Sikäli ihan hyvä huti, että ajatukset (ja värimaailma) kyllä kirkastuivat.

   Lisäys:
   - Viikonloppuna ajattelin ripustaa ekat jouluvalot.

   Poista
 2. Kuulostaa aika arkiselta. Hyvä, että paidat siliävät. Ei täi niin paha ole, kyllä siitä pääsee eroon. Täitkin tietenkin ovat kehittyneet eli niistä löytyy taas ihmisten hiuksista. Niitä on aina ollut, nyt oli vaan hiljainen kausi. Minun ollessa lapsi ei niistä tehty mitään numeroa, sillä niitä tuli ja meni. Täishampoota oli miltei joka talossa. Olisi hyvä, kun paksuhiuksiset kiharapäiset lapset kampaisivat ja pesisivät vähän paremmin hiuksensa. Suomessa on lisääntyneet ulkomaalaisten myöstä kiharat paksut hiukset. Niissä täit viihtyy :-) , mutta ei se mitään likaa hae vaan turvallisen kodon ihmisen päänahasta. Osta sitä shampoota kotiin, niin voit iskeä heti, jos sellaisia näkyy. Maton sopimattomuus on suuri pettymys, kun sen on sielunsa silmin nähnyt siihen sopivan. Tsemppiä vaan tähän arki elämän paineisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muksun pehko on kyllä melkoinen... Onneksi täit eivät ole ainakaan toistaiseksi saavuttaneet hänen ryhmäänsä. Jos hankin etukäteen shampoon, täitä ei varmaankaan tule, joten se voisi olla helppo ja halpa vakuutus ;)

   Poista
 3. Kiva kuullu, vaikka ranskalaisilla viivoilla!:) Kaksi päivää kotoa poissaolleena noita viivoja on ihan liikaa, mutta yksi asia kerrallaan. Se on aina hyvä neuvo.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, yksi kerrallaan, mutta onneksi järjestyksen saa valita itse :)

   Poista
 4. Edelliseenkin kommenttiin viitaten ja kannustuspuheenvuorona jatkaen: Joskus takavuosina Prisman kuitteihin (tämä kuitti vuodelta 1998) tulostui kaupan päälle kylkiäisenä mietelauseita. Yhden olen kiinnittänyt maalarinteipillä keittiökaapin oven sisäpuolelle: "Jos joudut oikein vaikean tehtävän eteen, älä ajattele kerralla koko tehtävää. Ajattele vain seuraavaa askelta. Aina jaksat vielä yhden askeleen." .

  Käytännön pulmiin tuli vielä mieleeni: onko alakerran pesutila poissa laskuista, jos ajattelee vaikka kurahaalareiden pesua tai korkeaa pyykinkuivaustelinettä?

  T. mummu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri nyt alakerran kylpylään ei pääse kulkemaan, kun maalatut listat ovat vallanneet kellarin. Muuten kurapyykit voisi hoitaa siellä, mutta kun tiedostaa eteisen haalarimytyn klo 22.50, ei jaksa enää lähteä ulos.

   Poista
 5. No, mitäs meille? Päiväkodissa kihomatoja. Jos multa kysytään, niin kaikki vaatteet ovat itsestäänsiliäviä. Nyt hienossa kasassa lattialla. Yt-neuvotteluja ja sillee. Kirkasvalolamppu vois olla meidän ostoslistalla. Suunnilleen samalla setillä mennään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perussettiä siis! Arkisissa viivoissa on oma yhteisöllinen lohtunsa :)

   Poista