keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Oikein rajattuna pelkkää aurinkoaMontakohan kertaa olen miettinyt, ettei tämä maa ole tehty asumista varten... Pimeinä kuukausina ehkä kahdesti päivässä. Noin 240 kertaa vuodessa? Mahtaako edes riittää.

Nomen est omen: eläkkeellä aion viettää talvet auringossa. Siihen asti tyydyn nauttimaan niistä hetkistä, jolloin pohjoisessakin pilkahtaa talvivalo. Tällä viikolla sitä on onneksi näkynyt ilahduttavan paljon.

Kuvissa on maanantai, jolloin sain ihastella keskipäivän valoa kotona. Tyhjensin makuuhuoneeseen tuotuja laatikoita, ja mallasin taulua anopilta pitkäaikaislainaan saadun lipaston päälle. Kun on tehnyt remonttia ja maalannut seiniä, taulujen seinään ripustaminen tuntuu valtavan lopulliselta. Toistaiseksi kaikki taulumme nojailevat. 

Lumimarjat ovat oman pihan pensasaidasta. Lehdet ovat jo tippuneet, mutta marjat sinnittelevät. Minäkin sinnittelen. Ja ensiavuksi lavastan kuvia, joissa näkyy pimeyden ja purkamatta jääneiden laatikoiden sijaan pelkkää aurinkoa.

12 kommenttia:

 1. Teillä on romanttisen kaunista ainakin näissä aurinkoisissa kuvissa. Muuten eläkkeelle jäämisen jälkeen ei enää tämä maa tunnu niin pimeältä ja synkältä kuin aktiviityössä oloaikana. Olin joskus itsekin kuvitellut, että en täällä vapaaherrattaren päiviä viettäisi, mutta täällä on niin paljon tekijöitä, jotka luovat mummin elämään valoa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläni on vielä sen verran paljon aikaa eläkeikään, että ehdin varmasti muuttaa mieltäni monta kertaa. Juuri nyt tuntuu kuitenkin siltä, että pimeyttä on ihan liikaa. Toisaalta eläkkeellä voi kärkkyä valoisia hetkiä ja sännätä vapaammin ulos kuin työpaikalla. Ymmärrän hyvin, miksi mummi viihtyy maisemissa :)

   Poista
 2. Kaunis valo ja kauniit kuvat. Mäkin oon miettinyt useasti tämän maan asumiskelpoisuutta säiden puolesta. En ole yhtään pimeän ja kylmän ystävä. Mutta onhan tämä muuten paras paikka olla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ilmastoa lukuun ottamatta Suomi on just hyvä :) Eikä ilmastossakaan aina ole vikaa.

   Poista
 3. Kyllä teillä on ihana koti!:) Niin mukavia kuvia.

  Tämä marraskuu ottaa aina niin koville varmaan lähes kaikkilla suomalaisilla. Joulukuussa on helpompaa, ja tammikuussa viimeistään edes vähän lunta, josta en kyllä muuten juuri piittaa, mutta sen tuoma valo auttaa myös jaksamaan. Viime vuonna talvi taisi kestää puoli vuotta! Ihan liian pitkään! Oli meillä kyllä harvinaisen pitkä ja lämmin kesäkin...Yritetään sinnitellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi ja muutama miinusaste olisi hyvä yhdistelmä. Toisaalta tämä kolea kurakeli suitsii hiukan sähkömittarin juoksua...

   Poista
 4. Musta on niin kiva seurailla Suvi tätä sun blogia täältä toiselta puolelta maailmaa. Ihanan seesteisen näköistä suomalaista omakotitaloasumista parhaimmillaan. Puutarhan suunnittelu ja sisustus ihan rakennusmateriaalien valintaa myöten tuntuu täältä käsin kaukaisilta haaveilta. Täällä ei valosta tarvitse haaveilla, mutta hankaluudet ovat erilaisia: jatkuva yli 30 asteen helle ja hikoilu väsyttävät välillä ja kun kaupasta ei välillä tahdo löytää edes peruselintarvikkeita, niin voin vaan kuvitella kuinka hankalaa olisi löytää esimerkiksi mieleisiään kaakeleita tai tapetteja. Meillä sisustaminen rajoittuukin vuokratalossa lakanoiden, kankaiden ja astioiden valintaan. Kotoisan näköisen Omppulan ihailu on oivaa lääkettä ajoittain iskevään kotimaan kaipuuseen! T. Jutta (Itä-Timor, Dili)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Jutta :) Se on hyvä, että blogista saa iloa myös siellä lämpimällä puolella maailmaa. Pari päivää hellettä kelpaisi kyllä mullekin! Teidän aikanne siellä poikii varmasti muistoja, joita ei tapettikaupassa kiertelemällä saa. Voit talohuumaantua sitten kotiinpaluun jälkeen :)

   Poista
 5. Unohdin lähettää vielä aurinkoa sinne marraskuun pimeyteen. Muistan hyvin viime marraskuun... Koettakaa selviytyä vaikka kirkasvalolamppujen avulla. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä tosiaan tarvitaan. Lämpötila nippanappa plussalla -> märkää hiekkakuraa enemmän kuin riittävästi! Pimeää töihin mennessä, pimeää töistä tullessa. Nauti helteestä!

   Poista
 6. Kyllä se talvenkin valo on parhaimmillaan kaunis! Ja lämmin, ainakin näin sisätiloissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Kuten myös sinun nimimerkkisi. Meillä luetaan ja katsellaan tosi paljon Eemeliä :) Kuvittelen sinut nyt pitkähermoiseksi ja lempeäksi rouvaksi, joka toimii marttiahtisaarena perheen riidoissa.

   Poista