lauantai 16. marraskuuta 2013

Ongelmia ja ratkaisuja


Vanhassa talossa asumiseen liittyy monenlaisia ongelmia. Toiset ovat suuria ja toiset pieniä. Suuri on esimerkiksi tuo kuvassa oleva ulkohuonerakennus/kanala. Sille pitäisi ehdottomasti tehdä jotain.

Vähän pienempi on se, että eteisessä ei ole riittävästi tilaa kengille. Sillekin pitää tehdä pian jotain.
Aloitin jo.


Ulkohuonerakennuksen seinustalla olevat tiilet, joiden alkuperästä tai käyttötarkoituksesta meillä ei ole tietoa, saavat uuden elämän kenkätelineenä. Suunnitelma on vielä vähän kesken, mutta aloitin putsaamalla savet ja sammaleet tiilien pinnasta. Uskon, että tästä tulee ihan hieno juttu. Tai sitten universumin kauhein kenkägrilli.

Tänään oli kiva keli puhdistaa tiiliä. Samalla tuli vähän haravoitua. Aurinko paistoi niin lämpimästi, ettei tuntunut ollenkaan marraskuulta. Ilmeisesti myös kukkasipulit luulevat kevään saapuneen, koska sipulipenkki näytti tältä:

 

Kuvassa olevat vihreät korret eivät ole rikkaruohoja. Uhka vai mahdollisuus? Hatarat puutarhataitoni eivät riitä kertomaan, mitä kukkasipulit yrittävät kertoa.

10 kommenttia:

 1. Voi siitä tulla hieno tai sitten ei :-) eli jää nähtäväksi. Kukkasipulit laitetaan maahan vähän ennen kun pakkaset alkaa. No Suomessa luulisi jo olevan pakkasta, mutta ei tänä vuonna. Sinä et voi tälle ilmiölle mitään :-( . En vaan tiedä lähtevätkö enää keväällä uudestaan. Krokukset lähtevät ja narsissit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestä tuossa oli jo kertaalleen yöpakkasia, mutta nyt on taas lämpöä riittänyt. Täytyy toivoa, etteivät kaikki kukkani ihan näin etuajassa riehaannu...

   Poista
 2. Jännityksellä odotan millainen kenkäteline siellä valmistuu :)

  VastaaPoista
 3. Kenkätelineestä tulee varmasti hieno! Tykkään vanhoista tiilistä. Muistuu mieleen, että olen nähnyt ainakin kuvia kirjahyllyistä, joiden osana vanhat tiilet toimivat.
  Veikkaisin, etteivät kukkasipulit ole moksiskaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos luottavaisista sanoista :) Tuli kenkätelineestä millainen tahansa, vanhat tiilit ovat hienoja!

   Poista
 4. Heippa Omppulaan ja terkut Kummitustalosta. Jännityksellä odotan kenkätelineen valmistumista ja lisäilen Omppulan lukulistalleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehdys Kummitustalo :) Jännityksellä minäkin!

   Poista
 5. Tuo pitää nähdä! Malttamattomana jään odottamaan toteutusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kannata ehkä odottaa mitään valtavan upeaa :D

   Poista