maanantai 16. joulukuuta 2013

Feliz Navidad!


Viimeksi kirjoitin siitä, kuinka laajennusbudjetti ahdistaa. Nyt kirjoitan Kanarian jouluvaloista. Ristiriitaa? Eipä juuri. Norwegianilta sai edullisen kyydin aurinkoon. Oli mukavaa nähdä pitkästä aikaa kunnolla valoa. 

Auringon ohella valoa tarjoili hotellimme puutarha. Joulusomistus noudatti more is more -linjaa. Pohdin ääneen, pitäisikö meidänkin kieputtaa ompputarha valoihin, mutta mies vastasi mulkaisemalla oudoksuen. Muksu oli puolestaan sitä mieltä, että valoporot olivat ihan "törkeen hienoja". (Mahtaako sellaisia edes saada Suomesta?)
Valon lisäksi hyvään lomaan kuuluu lukeminen. Minäkin kuulun niihin lukemisesta paljon pauhaaviin ihmisiin, jotka kuitenkin käytännössä lukevat lähinnä joulun ja loppiaisen välillä. Tiedättehän: välipäivät, villasukat, suklaat, kirjat. 

Lomalla luin aurinkotuolissa/rannalla/lentokoneessa/sängyssä kolme kirjaa, joista yksi oli Tuomas Vimman (Kusti Miettisen) Raksa. Työkaverini sitä suositteli, joten nappasin sen lentokentän pokkarikaupasta. Enkä katunut. Aivan mielettömän hupaisa ja osuva kuvaus korjausrakentamisen ja rakkauden maailmasta. Toivokaas pukilta, niin tiedätte!

6 kommenttia:

 1. Mietinkin juuri oletkohan ehtinyt päivittää jo lomakuulumiset. Tervetuloa vaan takasin tänne pimeään! More is more -valolinja tuntuu juuri nyt kyllä ihan oikealta ratkaisulta täälläkin päin maailmaa. Miten voikin olla niin pimeää! Ihanankuuloinen loma :)

  elka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MITEN VOIKIN OLLA NÄIN PIMEÄÄ. Tosiaan. Lentokentällä vastassa oli harmaata, harmaata ja harmaata. No, kohta päivä taas pitenee. Ihanaa oli lomailla juu, valoa riitti :)

   Poista
 2. Oi, kaikki jalokivien värit jouluvaloissa! Ei muuta, kun ostoksille, ja omenapuut esiin joulukuun pimeydestä...;)
  Kiitos kirjavinkistä! Täällä kans odotellaan parin viikon lomaa suklaan ja kirjojen parissa. Valokuvaustakin olisi kiva tehdä päivänvalossa. Hei, se on ihan kohta!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti suosittelen tuota kirjaa. Se on tavallaan ihan hömppää tilannekomediaa, mutta varmasti myös aika osuva kuvaus korjausrakentamisesta.

   Poista
 3. Kylläpä on värejä! Uskon, että ne värivalot lisääntyvät koko ajan myös täällä pohjan perukoilla. Uusilla asuntoalueilla on nyt jo pihapuut valaistu hienosti valoilla - joka on kyllä mukavaa, kun muuten on niin kauhean pimeää. Yhdessä pihassa olen nähnyt jopa poron ja reen, mutta ne oli pistemäisesti valaistu. Valojen väri on myös kehittynyt lämpimämmäksi. Joulua odotellessa.
  t. Mummu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyl värivaloja osaisi laittaa. Mutta valkoisia voisi olla enemmän. Meillä on edelleen kesän pihavalot :)

   Poista