sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Hyvää joulua!


Kävimme tänään hakemassa joulukuusen. Niitä(kin) kasvaa vanhempieni kotona. Keli oli erittäin märkä. Joulu kumisaappaissa ei ole joulu huopikkaissa, mutta eipä tämä lämpö minua häiritse.


Puun valinta ja sahaaminen oli perheen pienimmän tehtävä. Ja kun ukki kaivoi taskustaan karkkia sahauspalkkioksi, taisi joulumieli kivuta korkealle. Meillä pidetään normaalisti karkkipäivää kerran viikossa, mutta jouluna... Saa syödä kuusiretkellä ja yölläkin.


Vanhempani asuvat rannassa. Merivesi oli tosi korkealla. Ja tuuli oli niin navakka, että oli pakko vetää huppu päähän. Nähtäväksi jää, milloin meri jäätyy.

 Mikä kanava radiossa soi?

Huomenna iso kuusi kannetaan sisään, ja pikkujoulukuusi muuttaa yläkertaan. Huomenna meille tulevat myös ensimmäiset jouluvieraat ja juhlinta alkaa.

Odotan joululta mukavaa yhdessäoloa, joulupukkia, katkoa arkisista työkuvioista ja remppaprojekteja. Sain jo eilen yhden paketin, jonka myötä yläkerran kylppäri tulee vihdoin kokonaan valmiiksi. Syksyiset mattopohdinnatkin ovat viimein muuttuneet todeksi ja paljaaksi jäänyt hirsiseinä saanut uuden suunnitelman. Palailen siis aivan varmasti joululomalla kertomaan remppakuulumisia, mutta nyt toivotan oikein ihanaa neljättä adventtia ja joulua kaikille!

3 kommenttia: