sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Olohuoneen uusi matto


Enpä olisi vuosikymmen sitten uskonut, että minulla olisi koskaan asiaa itämaisista matoista. Silloin elämäni oli paljon valkoisempaa ja sisustusmaku karumpi. Mutta nyt minulla on punainen villamatto ja asiaa siitä. Elämä on helppoa, kun antaa itselleen luvan muuttaa mielipidettä ;)

Matto on Ikeasta. (Kyllä, sieltäkin saa käsinsolmittuja itämaisia mattoja.) Ikeaan päädyimme monestakin syystä:

- Nettikaupoissa tuli ei pysty -tunne. Mattojen värit ja sävyt vaihtelevat niin paljon eri valoissa, etten vain pystynyt uskomaan nettikauppojen valokuvia. Se on kuitenkin oikeasti paljon räikeämpi kuin kuvassa.
- Joulukuu. Joulukuussa on helpompi ostaa punainen matto, vaikka muuten punaisen maton ostaminen olikin epämukavuusalueen liepeillä. 
- Mainoksen uhri. Ikeasta tuli tekstari, jossa kerrottiin kaikkien mattojen olevan -20 %. Useampi satanen, 20 prossaa pois, taas tuli pelkkää säästöä ;)


Nyt kelpaa istua sohvalla glögin/rakkaan/läppärin/SingStar-mikrofonin kanssa. Tyytyväisenä. Varpaat pehmeässä ja lämpimässä matossa. Matolla on myös sellainen hieno ominaisuus, että se jotenkin sallii epäjärjestyksen. Ehkä kuvioitu matto on armollisempi huoneen muille tavaroille kuin yksivärinen matto? Ja kyllä tuo työllä ja tuskalla esiin riivitty ja kolmesti maalattu valkoinen lautalattiakin näyttää entistä kauniimmalta punaisen maton kaverina.

Joten varokaas vaan kaikki paperinarumattotyypit. Jonain päivänä rakastutte punaiseen villaan.

16 kommenttia:

 1. Kaunis matto! Olen katsellut Ikeassa näitä itämaisia mattoja ja ihastellut, ovat laadukkaita! Ja uskon, että juuri vaalean lautalattian kanssa nappivalinta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että laatuakin on. Matto kyllä tuntuu ihan laadukkaalta, mutta toisaalta rimpulamattoihin tottuneena koen varmaankin kaikki villamatot laadukkaiksi. Solmutiheyksistä ja sellaisista en osaa sanoa mitään.

   Poista
 2. Upea matto! Meillä on sellainen mukamas itämainen matto. Se on seilannut huoneesta toiseen ja on nyt makuuhuoneessa. Ehkä voisi olla aika siirtää se taas olkkariin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä puolestani haaveilen, että saisin itiksen myös makkariin... Syntymäpäiväni lähestyy. Olisiko se hyvä tekosyy?

   Poista
 3. Näyttää tosi hyvältä ja koska olen itse hipelöinyt niitä Ikeassa, niin tiedän,että tuntuu myös hyvältä. Ihanaa, kun uskaltaa sisustaa ympäristön vaatiman hengen mukaan :-) . Kotinne näyttää ihan karamelliltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin joulun aikaan se myös maistuu karkilta. Joka kaapista tuntuu tursuavan herkkuja. Jestas tätä suklaaporsastelun määrää...

   Poista
 4. Punaiset villamatot on <3 Omani olen hankkinut huuto.netistä ja kirppareilta, mutta tuo Ikean matto näyttää sävyiltään niin täydelliseltä, että voisin harkita pientä poikkeamaa ikea-boikottiini ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin kolusin ensin läpi huudot ja torit, ja yhdestä matosta laitoin viestinkin, mutta myyjä ei koskaan vastannut. (Mikä järki on laittaa tavaraa myyntiin ja jättää ostajaehdokkaat huomioimatta?)

   Poista
 5. Jei, hienolta näyttää matto! Sopii tosi hyvin valkoisen lattian ja sohvan pariksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin sopii. Tykkään yhdistelmästä tooooosi paljon.

   Poista
 6. Näyttää pehmoiselta tuo matto. Itse en ole vieläkään itämaisista kiinnostunut, jos ei kissoista puhuta :)

  Oikein hyvää uutta vuotta teille Omppulaan!

  VastaaPoista
 7. Hyvää uutta vuotta Omppulaan! Hieno matto ja sen päällä oli helppo tuhlata rahaakin; sori etten huomannut kehua livenä...
  ps. suklaanhimosta pääsee eroon, kun miettii likaisia autoja ;-) Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hähää, anonyymi, olen elänyt päivän lupaukseni mukaisesti. Varo vaan, kohta pääset hommiin ;) Ja voi niitä sun lehmäparkoja....

   Poista
 8. Ihana matto (vaikka inhoan punaista, mutta teidän lattialla se näyttää kivalta)! Inhosin ennen myös itämaisia mattoja, mutta nyt on pari vuotta vähän mielessä kutkutellu, että jos sitä osuu joku väriltään täydellinen kappale eteen niin... No joo. Ja ärsyttää noi myyjät jotka ei vastaa. Viimeksi kun yritin peilipöytää kysellä, niin myyjä pahoitteli että hitsi kun se kuva on unohtunut ottaa pois sieltä torilta. Ja viikon päästä se kuva oli siellä edelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punainen tuntuu olevan monelle "vaikea" väri. Nyt kun pääsin pelosta yli, voisin hyvin ottaa kotiin jotain muutakin punaista. Niinku vaikka toisen maton...

   Poista