torstai 26. joulukuuta 2013

Viettää joulua


Otsikosta tuli tuollainen, koska nyt on niin perusmeininki. Kuusessa palavat kynttilät, vatsat ovat pullollaan ja lahjakirjojen selailu on alkanut. Kohta saamme kavereita kylään ja juomme taas glögiä. Joulu tuntuu soljuvan hyvällä tavalla tavallisesti.Aatonaattona hain tuollaisen kukkakimpun kukkapylvään päälle. (Niin se aika rientää. Vähän aikaa sitten kukkatolppa oli toisessa kodissa ja ihan toisen näköinen.) Yritin kuvailla myyjälle toiveeni, mutta kun kimppu valmistui, tajusin toivoneeni hääkimppua. Olisi sittenkin pitänyt valita lähtökohdaksi punainen. No, olihan se ihan juhlavaa kantaa häätunnelmaa ruuhkaisen ostoskeskuksen läpi.


Jostain syystä meillä on tehty viime vuosina aika vähän palapelejä. Nyt kun sellainen tuli paketista, koko perhe oli ihan huumassa. Tässä oli 200 palaa. Taidan hakea alennusmyynnistä 400 palaa. Tämäkin on niin joulujuttuja: tehdä pyjamassa palapeliä.


Aattoyönä söimme hra Omppulan kanssa yöpalaa. Oli juu aika romanttista, paitsi että paketista tullut uusi lelu vaati huomiota. Siis todellakin vaati. Tabletissa on joku merkillinen toiminto, joka tarkkailee katsotaanko sitä. Näyttö himmenee, jos sitä ei katso. Sehän on kuin morsian? Tästä morsiamesta on viritetty jo monta riitaa. Taistelu peliajasta. Kyllä, kuuluu ehdottomasti jouluun. Muistan kuuluneen jo 80-luvulla.

P.s. Pienenä joulumiinuksena mainittakoon, että näin viime yönä unta, jossa keräsimme ja lajittelimme kuoriaisia kellarissa. Miehellä oli pinsetit ja minulla pakastepurkki. Vertasimme ötököitä joulupukin tuoman Rakkaat vanhat puutalot, säilyttäjän opaskirja -kirjan kuviin. Sit mä heräsin.

4 kommenttia:

 1. No, onneksi se oli vain unta!:D
  Kuulostaa juuri oikealta tavalta viettää joulua. Jatketaan!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkuu jatkuu.... Miten pääsee irti konvehtikierteestä??

   Poista
 2. Mulla oli vähän samantyyppinen uniongelma, mutta kirjana Nesbon uusin. Oh dear, musta on tullut liian herkkä dekkareille. Tuon sun kiran nimi ainakin kuullosta hyväältä. Täytyypä tsekata.

  Perusmeininki = perinteinen= just hyvä joulu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vois olla just hyvä kirja teille(kin)! Ja tulee uniin ;) Mä huomaan myös tulevani koko ajan herkemmäksi karmeuksille. Teininä murhakirjat eivät tuntuneet missään, mutta nyt alkaa karmia.

   Poista