sunnuntai 5. tammikuuta 2014

En ajatellut loppiaistaa


Sen näkee heti ensimmäiseksi aamulla rappuja alas tullessa. Ja kun tulee pimeällä kotiin, olohuoneen ikkunoista tuikkii kuusen valo. Onhan se vähän vinossa, ja lasten koristeluinto jatkui ehkä 28 koristetta liian pitkään, mutta roskis saa odottaa. Loppiaisena ei ole pakko viedä kuusta ulos eikä käydä turistien kanssa kaupassa, eihän?13 kommenttia:

 1. Hyvin voit vielä pitää kuusen. Nuutti sitten tulee, syö ruuat, juo viinat ja vie kuusen tai jotain sinne päin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi maanantaina siis... sekin tulee aika nopsaan. Tänään mietin, voisiko kuusi saada jatkoajan pihalla.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Hyvin sujui :) Toivottavasti myös sinulla!

   Poista
 3. Ei ole pakko. Enkä lopulta tiedä, miksi ihmiset nakkaa kuusen pihalle jo joulupäivänä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin raadetaan laatikoiden parissa jouluaattoaamuun, sitten suoritetaan aaton rituaalit ja lahjojen avaamisen jälkeen nakataan kuusi pois :D Joo, ei ole mun juttu.

   Poista
 4. Löytyipäs piristävä poikkeus blogeista, kaikki tuntuu siivoavan joulua kiireellä pois. Tuntuu, että joulun viettämisessäkin on kiire ja siitä kiire uuteen vuoteen ja kevääseen, kesään ja sitten taas uuteen jouluun. Huh, jatkuvaa kiirehtimistä. Meidän kuusessa ei enää ole koristeita, mutta se on muuten vaan niin nätti, etten ole raaskinut sitä pois viedä enkä taida ihan heti viedäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, blogeissa tuntuu olevan jo kova siivousvaihde ja kevätkauden pohdinta. Mä olen vielä henkisesti viime vuodessa :D Enkä kyllä muutenkaan ole erityisen kiireinen tyyppi, vaikka joskus onkin kalenterin mukaan kiire.

   Poista
 5. Ai sä et sitten koskaan siivonnut sitä niistä ylimääräisistä koristeista :) Aikaisempina vuosina olen aina halunnut lopettaa joulun loppiaiseen ja viedä kuusen pois, mutta nyt ei huvittanut muakaan. Sai jäädä siis vielä viikoksi. Mitäköhän sen korun tilalle sitten keksisi - pääsiäisvitsoihinkin on vielä aikaa.
  elka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu en karsinut kuusta, kun alaoksat olivat niin somasti kummitytön koristamat. Ihan balanssissa ylitäyden yläosan kanssa :) Meille taitaa tulla kuusen paikalle keinutuoli, kun isäntä on siitä niin pitkään haaveillut.

   Poista
 6. Hyvä tehdä asioita joskus ihan omalla tyylillä :)

  Vasta nyt näin tuon viime postauksesi, jossa oli viime vuoden koosteenne. Aivan käsittämättömän urakan olette vuodessa tehneet - nostan hattua ja toivotan mitä parhainta tsemppiä tämän vuoden hommiin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täsmennyksenä korostan vielä, että oman työn ja talkooavun lisäksi meillä oli paljon ammatti-ihmisiä töissä viime kesänä. Esimerkiksi laatoitustöitä emme tehneet ollenkaan itse. Emmekä tietenkään putki- ja sähkötöitä. Mutta paljon tuli silti tehtyä ja onhan noiden ammattilaistenkin aikatauluttamisessa ja "valvomisessa" paljon työtä.

   Poista
 7. Minusta on kiva, kun kuusen oksat vähän kasvaa uuttakin. Eli meillä kuusi saa olla aika kauan, selvästi yli tammikuun puolivälin, ennenkuin sen malttaa viedä pois. Mutta hyvä idea - jonka toit esille - on antaa kuusen jatkaa elämäänsä ulkona, sielläkin se säilyy tosiaan pitkään ihan mukavan näköisenä!
  t. mummu

  VastaaPoista