maanantai 27. tammikuuta 2014

Hienot luut, IHANAT lattiat


Tiedättekös sen tunteen, kun itselle ajankohtainen asia tupsahtaa esiin jokaisen kulman takaa? Jos on raskaana, kaikki maailman naiset tuntuvat kulkevan maha pystyssä. Jos haaveilee koirasta, jokaisella ohikulkijalla on narun päässä karvainen vaihtoehto. Ja jos remontoi taloa, koko maailma on täynnä laattoja, listoja, paneelia ja kuisteja. 

Olimme viikonloppuna Helsingissä. Kavereita moikkaamassa ja hotellissa hikoilemassa. Siellä oli niin lämmin! Oli pakko pitää ikkunaa auki ennen nukkumaanmenoa. Kävimme myös Luonnontieteellisessä museossa. Lapsi oli huumassa luista ja eläimistä, mutta voitte arvata, mitä minä näin. Mitkä lattiat! Mitkä ikkunat! Mikä rakennus!

Alkoi oikein naurattaa/ahdistaa. Piti tsempata, että malttoi katsella myös luonnontieteellistä antia. Aikansa kutakin, anoppini sanoo aina. Niin se varmaan menee. Toivottavasti.

6 kommenttia:

 1. Tulinkin saman tien kurkkaamaan tänne sun blogiin. Ja just noin se menee! Sen huomaa, mikä itselle on ajankohtaista. Luonnontieteellinen on kyllä upea paikka ja viime kesänä siellä käydessä ihailin ihan samoja asioita. Jäi eläimet sun muut vallan sivuseikaksi : ) Mukavaa talven jatkoa teille ja kovasti tsemppiä remonttipuuhaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Se on tosiaan upea museo monessakin mielessä.

   Poista
 2. Tuo museo on mun lemppareita! Olen niin monet kerrat ollut siellä katsellen taloa, katsellen vanhan museon tyyliä ja sitä kaikkea, mikä on jätetty vanhaan tapaan tehdyksi. Nyt en ole käynyt kahteen vuoteen, mutta siellä ei taida olla mikään muuttunut ;) Hyvä niin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tiedä, olenko mahtanut käydä siellä koskaan aiemmin, mutta ystävä sanoi, että rakennus on remontoitu pari vuotta sitten. Ilmeisesti siellä on purettu uudempia virityksiä pois ja otettu lisää vanhaa esiin. Kannattaa sinunkin siis käydä taas tauon jälkeen :)

   Poista
 3. Minäkin ihastelen museoissa usein itse rakennuksia ja niiden yksityiskohtia. Kiehtovimpia ovatkin ne museot, joissa voi tutkia itse näyttelyä, mutta nauttia myös rakennuksen miljööstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on usein museoissa sellainen olo, että kapasiteetti loppuu kesken. Pari huonetta katselen perehtyen ja sitten iskee tietoähky. Ja jos itse rakennuskin on hieno, niin iskee melkein paniikki :D

   Poista