perjantai 24. tammikuuta 2014

Kirppislöytöjä yöhön ja kesään


Löytö numero 1: Yöpöytä.

Olen jo pidempään etsinyt itselleni yöpöytää. Nyt tuli sopiva ja sopivan vanha vastaan. 50 euroa oli kai ihan sopuhinta täyspuisesta kalusteesta. En ole erityisen ihastunut tummaan lakkapintaan, joten ajattelin maalata pöydän. En vain tiedä millä värillä! Sen pitäisi sopia makkarin keltaiseen tapettiin (tapetti näkyy esimerkiksi tässä ja tässä). Olen valkoisen ystävä ja minusta sekin on väri, mutta nyt ajattelin unohtaa valkoisen. Mikä olisi hyvän unen väri?Löytö numero 2: Polkupyörä.

Tarvitseeko edes selittää? Tiesin, että lapsen viime kesän fillari on jäänyt pieneksi, eikä tämän vihreän nostalgiaöverin ohi päässyt hymyilemättä. Hintalapussa luki 25 euroa. Se oli sillä selvä. (Onneksi myös lapsi itse oli sitä mieltä, että fillari on toooosi hieno. Etenkin tarakka ja äänekäs kilikello saivat kehuja. "Mutta satula on kyllä aika surkean näköinen.")

Hymyilyttääkö? Hauskaa viikonloppua!

14 kommenttia:

 1. Hienoja löytöjä, eritoten pyörä! Ja parastahan tietysti on, että lapsikin sen kelpuuttaa (tosin tuonhan kelpuuttaisi itsekin jollei jälkikasvu innostuisi). Mä olen hieman ihastunut vaaleansiniseen sinapinkeltaisen kaverina. se on melko hempeä yhdistelmä kyllä mutta sininenhän olisi jossain sävyssä hyvä makuuhuoneen väri, rauhoittava. Tai sit sellainen ihan tumma, yönsininen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Kaardemumma uskonvahvistuksesta :) Olen meinaan miettinyt itsekin vaaleansinistä. Tosin mielessä on pyörinyt myös monta muuta väriä. Kun hain olkkariin itämaista mattoa, ihastuin myös sellaiseen vaaleaan sinisävyideen versioon. Päädyin kuitenkin olkkarissa punaiseen, mutta makkariin voisi sopia sinisävyinen...

   Poista
 2. Äänestäisin yöpöydän väriksi keltaisen sävyä noista tapetin kukkasista :)

  Ihana fillari!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltainen huonekalu olisi aikamoinen hyppy tuntemattomaan :D Ei se varmaankaan hullumpi väri olisi, mutta mä taidan olla liian nössö.

   Poista
 3. Lapsen fillariin on helppo vaihtaa takapuoliystävällisempi satula. Yllättävän rujolta tuo näyttää verrattuna fillarin yleisilmeeseen.

  Yöpöytä tummana kyllä sopisi tohon keltaiseen tapettiin, kannattaisko sun hetki tuumailla ennen värin vaihtoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mieskin sanoo, että pöytää ei kannata maalata. Se tosiaan sopii ihan hyvin keltaisen kaveriksi, mutta mutta... Joku kuluneessa tummassa lakkapinnassa tökkii.

   Poista
 4. Kerro ihmeessä mihin väriin päädyt, jään innolla odottamaan lopputulosta. Mulla on sama dilemmat: pari huonekalua, jotka omistan on tummaksi lakatut tai petsatut ja en vaan tykkää niistä. On aika vaikea tehdä päätöstä niiden maalaamisesta, mutta jotain on tehtävä, kun ne eivät vaan toimi sellaisenaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei taida ihan heti olla vastausta tarjolla... Mutta kerron kyllä!

   Poista
 5. Eiii, älä maalaa, tumma puu sopii hienosti tuohon keltaiseen tapettiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymin hätähuuto on kuultu :D Onhan tuolla alkuperäisellä pinnalla oma historiallinen arvonsa. Ehkä siihen ei pitäisi koskea. Vaiks mieli tekis.

   Poista
 6. Huippulöytöjä! Minäkin äänestän että makustelet ensin jonkin aikaa yöpöytää paikallaan, ties vaikka sittenkin päätät jättää maalaamatta. Minulle ainakin kävi niin eteisen lakatun puhelinpöydän kanssa :)

  Pyörä on aivan ihana värinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yöpöytä tuntuu toimivan ihan hyvin alkuperäisessä asussaan, mutta mieli tekisi silti väriä...

   Poista
 7. Ihana pöytä! Kuten koko teidän koti. Alkuperäinen on toki aina alkuperäinen, mutta kyllä mä tuosta ne uskaltaisin laittaa hioten hiivattiin. Joko vahaa mataksi hiilenmustaksi (esim. Libero vai mikä se joka rautakaupasta saatava nyt onkaan) tai sitten toinen hyvien unien yöpöytä oli roosa! Ei pinkki vaan sellainen vanhahtava, lohenpunaiseksiko vai puuteriroosaksi sitä nyt muodikkaasti kutsutaan. Sammalenvihreäkin vois olla tapetin kaverina kiva. Vanhaa lakkapintaa et takaisin saa, mutta muutoinhan aina voit vedellä uuden maalin ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuteriroosa olisi ihana! Minulla ei ole koskaan ollut mitään niin "hempukkaa", mutta juuri nyt pidän kyllä ajatuksesta tosi paljon.

   Poista