tiistai 21. tammikuuta 2014

Winter feelings


Joulupukki toi minulle Grüne Erden huonetuoksun nimeltä Winter Feelings. Se on makkarin ikkunalaudalla ja tuoksuu mukavalta. Ei liikaa.

Winter Feelings sai minut miettimään talven fiiliksiä. Ne ovat muun muassa tällaisia:

Plussat:
- Valo. Lumi heijastaa katulamppujen valon niin, että illallakin näkee puutarhan perälle asti.
- Kuivuus. Hyvästit kurassa tarpomiselle ovat aina yhtä kepeät.
- Talvihaalari. Muksu ei suostunut käyttämään syksyllä välikausihaalaria, vaan halusi isojen poikien housut ja takin. Mutta nyt käytössä on toppahaalari. Olen helpottunut. Hän on sittenkin vielä pieni.

Miinukset:
- Sähkömittari. (Ei taida tarvita selityksiä.)
- Jäätyneet putket. (Selitin jo.)
- Palelu. Olen sellaista sorttia, joka palelee helposti. Verenkierto ei tahdo toimia varpaissa ja sormissa.

Myös pikkujoulukuusi majailee edelleen ikkunalla. Se on muuttunut joulukuusesta talvikasviksi. Talvikasvi voisi olla myös se sana, joka kuvaa arkiaamujen fiiliksiä peiton alla.

Talvikasvis = henkilö, joka on palellut päivällä liikaa, valvonut illalla pitkään ja haluaisi aamulla vain pötkötellä lämpimän täkin alla odottamassa kesää ja pohtimassa muun universumin kannalta merkityksettömiä asioita.10 kommenttia:

 1. Kiitos nauruista!:D Täällä toinen talvikasvi.:)
  Meidän pikkukuusi sai lähtöpassit viime sunnuntaina, ja vaikka se ei varistanut maljakossaan yhtään, niin yllättäin neulaset alkoivat irrota urakalla, kun kiikutin sitä ulos. Blääh..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pikkujoulukuusemme taitaa tehdä käpyjä. En voi heittää sitä nyt pihalle :D

   Poista
 2. Meilläkin on molemmilla lapsilla talvihaalarit käytössä ja ymmärrän tuon pointin pienenä olemisesta hyvin. Olen kuullut "kauhutarinoita" siitä, miten joissain päiväkodeissa haalarit alkaa olla lällyjä jo eskari-iässä. Minusta senikäisenä pitäisi pitää tyytyväisenä vaatetta kuin vaatetta, jos itse siitä tykkää, eikä joutua miettimään, mikä on lapsellista tai ei.
  Juuh, samaa mieltä sähkömittarista/laskusta. Sanonpahan vaan, että mökilläkin tarkenee talvisin paremmin kuin meidän sähkölämmitteisessä kolmiossa, jossa ei tulisijoja ole, onneksi sentään ilmalämpöpumppu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli edellisessä kodissa kaukolämpö, joten tämä sähkö/puulämmittäminen on ihan uutta. Onneksi kakluuni varaa lämpöä hyvin. Välillä olohuoneen patterit napsahtavat jopa pois päältä, kun uuni lämmittää huoneen. Ilmalämpöpumppu on meillekin jossain vaiheessa tulossa, mutta taidamme venyttää hankintaa laajennuksen rakennusvaiheeseen. Laajennusosan energiamääräykset ovat todnäk niin tiukat, että täytyy olla joku ässä hihassa.

   Poista
 3. Heissan, minäkin olen palelija, mutta rakastan pakkasta! Vaatetta vaan monta monta kerrosta... Kotona mulla on sukkien päällä kahdet villasukat ja illalla sängyssä tuplapeitto!
  ps. Haalari on niin kätevä vaate, että...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten kukaan voi rakastaa pakkasta :D Mulla on kylmä, iho kuivuu ja vaikka mitä katalaa. Villasukat on meillä pakolliset, kun vanha puulattia on niin kylmä.

   Poista
 4. Talvikasvis ilmoittautuu! Yötä päivää villaan kääriytyneenä.

  Meillä haluaa tokaluokkalainenkin pukeutua pinkkiin, resuiseen, pilkkihaalari -vaikutteiseen pukuun. En oo antanut kouluun laittaa, mutta blogikuvissa taitaa näkyä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei saa tehdä tuollaisia kieltoja! Huomenna pinkki pilkkipuku koululaiselle :) Hänhän voisi olla haalarilasten esitaistelija! Kutoselle asti haalareissa, se ois hyvä tavoite.

   Poista
 5. Olis nyt mikä tahansa talvivaate - haalarit tai kaksosaset, miten vaan - mutta kun lapsi haluaa käyttää näillä pakkasilla syyshousuja, joissa on vuoria vain nimeksi... hrrr.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kyllä nekin vuodet, kun farkut olivat joka säässä ainoat oikeat, eikä pipo sopinut lookkiin... Aikansa kutakin :D (Mutta oma lapseni pukeutuu toki aina toppaan ;)

   Poista