lauantai 22. helmikuuta 2014

1B:n helmikuusta tulikin huhtikuu


Viime yönä havahduin siihen, kun vesisade rummutti peltikattoon. Edellispäivänä satanut ohut lumikerros sai kyytiä, kun vettä tuli oikein kunnolla.

Pihallamme on vielä yksi pieni lumikasa, mutta muuten kaikki oli aamun valjetessa ruskeaa, vihreää ja märkää. Kasvuvyöhyke 1B:n talvi taitaa olla ohi. (Tai mistä sitä tietää, vaikka kohta olisikin taas kinokset maassa...)


Lapsille ja lapsenmielisille megalätäköt ovat vähintäänkin yhtä kivoja kuin lumikinokset. Eipä ole vielä kunnon oja- ja patopuuhia voittanutta kevätpuuhaa keksitty. Vesireittejä pitää muovata ja hallita sukupolvesta toiseen. 

Kiertelin puutarhaa saappaat jalassa. Syksyllä maahan kaivamani sipulikukat ovat jo osittain törkänneet vihreää maanpinnan päälle. Myös pionipenkistä puskee jo uusia punaisia alkuja.Joka suuntaan kenottava ulkorakennus taitaa saada purkutuomion ensi kesänä. Sen korjaaminen tuntuu ihan mahdottomalta tehtävältä, kun rakennuksessa ei ole oikeastaan yhtään ehjää kohtaa. Olemme miettineet, että tekisimme kopion vanhasta. Sanana ja ajatuksena kopio kalskahtaa huonolta, mutta olemme jo tottuneet tuohon räyskään. Se voisi hyvin antaa muodon ja ulkonäön uudelle varastolle.

4 kommenttia:

 1. Ib:llä täälläkin ollaan, ja sama homma, lapset on yltä päältä mudassa kun tullaan tontilta kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari pakkasastetta ja lumi ovat kyllä niin paljon kätevämmät vaatehuollon kannalta. Tämä kurahiekkashow on niin paljon hankalampaa.

   Poista
 2. Ihanaa, kesän merkkejä! Meillä vasta linnunlaulua alkanut kuulumaan, mutta eilen tuli lunta aika palljon. Kuitenkin nyt taas lämpötila plussan puolella;) Kaunis ulkorakennus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ulkorakennus on kaunis, mutta se on tosi lahossa kunnossa. Jos siinä olisi hirsirunko, korjaaminen olisi ehkä mahdollista, mutta se on lautaa. Harmi, että rakennus on päässyt niin huonoon kuntoon. Siinä on joskus ollut mm. kanala ja huussi.

   Poista