lauantai 1. helmikuuta 2014

4 x tykkään 

Helmikuusta. Se on lähempänä kesää kuin tammikuu. Enemmän valoa, pidemmät päivät, ystävänpäivä. Helmikuu on paras kuukausi heti maaliskuun, huhtikuun, toukokuun, kesäkuun, heinäkuun, elokuun ja syyskuun jälkeen. (Kaikkein paras on elokuu.)

Lumesta. Jos nyt kuitenkin pitää sietää talvea, niin lumi on ehdottomasti sietämistä helpottava asia. Tänään oli ensimmäinen aamu, kun lunta oli niin paljon, että sitä riitti kolattavaksi. Olen huono/laiska ulkoilija, mutta kun on syy, menen mielelläni. Lumikola on hyvä syy. Antaa sataa! Me laitamme lunta kasaan ja hyppäämme itse perässä. (Talvesta, lumesta, kolaamisesta, vanhasta talosta ja elämästä oli tällä viikolla ajatuksia herättävä kolumni Hesarissa. Se löytyy täältä.)

Peilistä. Löysin tällä viikolla kirppikseltä 3 eurolla sellaisen peilin, jonka perään huutelin syksyllä. Se on liian pienikokoinen syrjäyttämään kylppärin peilikaapin, mutta saa paikan yläkerran vessasta. Mies lupasi viimeistellä lähipäivinä samaisen vessan listahommat. Sitten laitan tänne blogiin kuvia pikkuruisesta veskistä lappeen alla.

Karkista. Olen ollut vuoden ensimmäisestä päivästä alkaen karkkilakossa. Eilen löhösin sohvalla muksun vieressä. Hänellä oli karkkipäivä, ja Bilar-pussi rapisi tiuhaa tahtia. En voi sanoa, etteikö olisi tehnyt mieli tunkea posket täyteen pehmeitä autoja. Tuleeko vielä päivä, jolloin tuhahdan karkin kutsulle ja leuhkin kahden rusinan tyydyttävän makeanhimoni?

10 kommenttia:

 1. Ihan ohi aiheesta, mutta ihana tuo teidän talo! :) Mä en taas tykkää helmikuusta. Tammi- ja helmikuun vois pikakelata, jos minulta kysytään. Mutta kun ei kysytä, niin sopeuduttava on ;D Lumi lohduttaa hiukan, ja sitä saisi tulla vielä sen verran, että pääsisi tekemään ladut pelloille ja hiihtelemään.

  Tsemppiä karkkilakkoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on nyt sen verran lunta, että saimme lyhyen ladun mutkittelemaan puutarhaan. Alkuviikosta lämpö nousee ilmeisesti nollan tuntumaan, joten kohta saadaan myös lumiukko :) Kyllä lumi auttaa kummasti sietämään kylmää ja pimeää kautta, jonka voisi tosiaan pikakelata ohi.

   Poista
 2. Oletkos kokeillut sellaista oikein tummaa suklaata (80%) makeanhimoon? Ei yleensä maistu montaa palaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun karkkilakko estää tämän kokeilun. (Mutta olen kyllä syönyt tummaa suklaata siltä, koska leivonnaiset ovat sallittuja. Kynnys leipomiseen on onneksi kuitenkin aika paljon korkeampi kuin karkkipussin avaamiseen, joten taitaa tässä lakkoilussa joku järki kuitenkin olla.)

   Poista
 3. Helmikuu voittaa tammikuun myös siinä, että se on selvästi lyhyempi kuin tammikuu! Helmikuussa parasta onkin, että se on nopeasti ohi.:)
  Ihana talvikuva teidän pihasta!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään tuosta kuvasta, vaikka se onkin vähän överisti käsitelty. Lumi on niin hankala kuvata...

   Poista
 4. Mukavaa luettavaa, tulee hyvälle tuulelle. Toivon vain lisää kolattavaa ja samalla talviurheiluriemua lapsille ja lasten vanhemmille. Vauhtia oli kivassa kuvassakin.

  Tosin syyskuu on minusta paras. Kauniit värit ja lapsena/nuorena uudet koulukirjat - silloin koulu alkoi vasta syyskuun alussa, kun koulua käytiin myös lauantaisin. Mutta tältä nostalgiaosastolta voisin vielä muistella helmikuun hankikantoja! Niistä varmaan tykkäsi kaikki.
  T. mummu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elokuu on paras, koska se on uusine alkuineen kuin uusi vuosi ja kuitenkin tarkenee vielä uida meressä :)

   Poista
 5. Ihanaa ja samalla kamalaa kuulla sun karkkilakon kestävän noin hyvin. Mun pelilakko kesti kans hyvin kolme ekaa viikkoo mut nyt on luppoaikoina sormet syyhynny ihan sikana - mutta kestänyt olen!!!! Hyvä me (vaikka itse jouduinkin juuri viime viikolla käyttämään auton pesussa) Jatketaan(ko) samaan malliin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja lakko pitää edelleen... Tosin tuskaa on. Huhujen mukaan myös sulla ;)

   Poista