keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Viiden kysymyksen haaste
Vuohenlinnan väen Karo-Liina nakkasi minua haasteella, jossa on viisi kysymystä. Tässä olisi siis viisi vastausta:

1. Lempiväri sisustuksessa
Tylsä totuus: valkoinen. Minusta on hauskaa käyttää värejä, mutta kaikki kotini ovat olleet enemmän tai vähemmän valkoisia. Valkoisen voittokulkuun vaikuttaa tietysti myös se, että mieheni pitää valkoisesta. Kokonaan valkoista kotia en haluaisi. On mukavaa, kun turvallisen/tylsän/valoisan/avaran valkoisen rinnalla on myös värejä. Värit tulevat ja menevät, mutta aika harvoin meillä näkyy puhtaita kirkkaita värejä. Murretut sävyt miellyttävät minua enemmän ja sopivat mielestäni paremmin vanhaan taloon.

2. Design-esine/huonekalu, joka ei ikinä tule meille
Pinnistin ja ponnistin, mutta vastaus ei syntynyt. En pysty ajattelemaan, että yksikään esine/huonekalu olisi ehdottomasti ei. Olen huonekalujen ja muotoilun suhteen kaikkiruokainen.     

3. Hurmaavimmat henkilöhahmot TV:ssä
Katson todella vähän televisiota, joten tämä on aika hankala. Yksi ohjelma on kuitenkin ylitse muiden ja viikoittain ohjelmassa: Grand Design. Eli vastaukseni on arkkitehti Kevin McCloud. Kevin on asiantunteva juontaja, jolla on substanssi hallussa. Hän on myös hauskalla tavalla ylidramaattinen arvioidessaan rakennusprojekteja - ja yleensä ainakin budjettiasioissa hän on myös oikeassa. Lisäksi rakastan Kevinin adjektiivivalintoja. Viime jaksossa hän taisi kutsua taloa esimerkiksi pingottuneeksi. (Olisi muuten aivan kamalaa asua vaikkapa takakireässä tai epäluuloisessa talossa.)

4. Suosikki leivonnassa
Jotain vähätiskistä ja suklaista! Olen karkkilakossa, joten juuri nyt suosin reseptejä, joissa on maksimoitu suklaan määrä. Muistakaahan: leivonnainen ei ole karkki.

5. Viisi blogisuosikkia (ja haasteen antaminen heille)
Tämä onkin aika mutkikas kysymys. Luen hyvin monen tyyppisiä blogeja, joista osan olen listannut tuohon sivupalkkiin. Osa suosikeistani on sellaisia, etteivät ne liity ollenkaan kotoiluun. Koska tämä haaste on tarkoitus laittaa eteenpäin omille suosikeille, listaan nyt sellaisia blogeja, joihin tämä haaste sopii. Muutamia suosikkeja kotoilun saralta tällä hetkellä:

Östermyran Aurinko, jossa rempataan hurjassa kunnossa olevaa autiotaloa lapsiperheen kodiksi
Jovelan Talopäiväkirja, jossa on käynnissä uuden maalaiselämän lähtölaskenta
Vihreä Kamari, jossa tehdään kaikki niin pieteetillä, että nostelen hattua jokaisen lukukerran jälkeen
Keltainen talo rannalla, joka tarjoilee joka päivä (erittäin koukuttavaa!) annoksen mielenkiintoisia kuvia ympäri maailmaa
Pihkala, joka on rintamamiestalo täällä Turussa ja antaa uskoa siihen, että joskus remontit myös ihan oikeasti valmistuvat ja silloin voi vain nauttia ja fiilistellä sohvatyynyjen ja kukkien kanssa :)

Listaa olisi vaikka kuinka helppo jatkaa, koska kivoja blogeja on niin tolkuttomasti. Napatkaa toki muutkin kanssabloggarit aihe käsittelyyn, jos haluatte vastata viiteen kysymykseen!

P.s. Postauksen viime kesänä otettu kuva ei liity haasteeseen. Se liittyy siihen, että unelmoin kesästä ja ruohonleikkurin työntelystä. Nyt kun lumihommia, joista siis pidän, ei ole tarjolla, tuntuu koko helmikuu ihan valetalvelta. Se saisi väistyä kokonaan ja päästää kevään tulemaan ajoissa.

4 kommenttia:

 1. Kevin on tosiaan mainio :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos haasteesta! Heh, pakko kyllä sanoa, että kyllä vaan akilleen kantapäät löytyy meidänkin remontista. Hommat ei vanhassa talossa tekemällä lopu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei lopu ei... Joten osan voi jättää suosiolla tekemättä ;)

   Poista