maanantai 31. maaliskuuta 2014

Punaisen Pihlajan 11 kohdan haaste

 Kuva liittyy kohtaan 8.

Sain Punaisesta Pihlajasta (klik) haasteen, jossa on 11 kysymystä. Kiitokset Punaisen Pihlajan emännälle, joka puki kysymykset lauseen aloituksen muotoon. Jos ette muuten ole vielä kurkanneet hänen tupaansa, niin käykääs katsomassa. Älyttömän kauniisti remontoitu ja sisustettu vanha talo, jossa asustaa mukavalla tyylillä tarinoiva emäntä perheineen.

Ja tässä vastaukseni:

1. Tänään aloitin aamuni...
...miettimällä, mitä kello onkaan. Parhaiten aamusta jäi kuitenkin mieleen puolikkaan biisin mittainen yhteislauluhetki lapsen kanssa. Biisi oli Robinin Onnellinen. "Kun aamulla herään, mä tuntee voin sen, tää on kaunis päivä, mä oon onnellinen." Voiko olla mitään liikuttavampaa kuin eskarilainen laulamassa täydestä sydämestään tätä? Teki hyvää minullekin. Töissä on taas kaikenlaista raskasta meneillään, eikä ole aina ihan helppoa muistaa olevansa Onnellinen.

2. Ilahdun erityisesti..
...kun joku tulee kutsumatta kylään. Poikkeaa sunnuntaikävelyllä tai soittaa kauppareissulla piipahtavansa. Suunnittelemattomat kohtaamiset ovat aina jotenkin rentoja, hauskoja ja mutkattomia. Ei valmisteluja, ei odotuksia, ei siivouspanikointia, mutta sitäkin enemmän spontaania iloa. Tiedostan kyllä, että osa ihmisistä inhoaa kutsumattomia vieraita, minkä vuoksi olen itse huono pistäytymään. Paradoksi. 

3. En voi sietää...
...monia asioita. Muutama esimerkki: Facebookin uhkailukiertokirjeet (Jos et sano välittäväsi vammaisista/minusta/koiranpennuista, olet kylmä ihminen, jota kohtaa tuhatvuotinen epäonni ja deletointi ystävälistalta...), liian pienet kahvikupit, palelevat varpaat, Voice of Finlandin överiksi mennyt tuotesijoittelupuhe, puutarhassa kaiken syövät kotilot, tuhoa tekevä ahneus, myöhästely, yhdys sana virheet. 

4. Minut saa nauramaan...
...melkein mikä tahansa! Elämä on päivittäin melko absurdia.

5. Pelkään..
...paljon, usein ja monia asioita. Onneksi opin koko ajan hallitsemaan ajatuksiani paremmin ja suursiivoilen nuppiani säännöllisesti. Pelko pois! 

6. Ihmettelen...
...joka päivä monta kertaa. Tänään ihmettelin sitä, että taas miljoonat ihmiset ovat pää pyörällä kellojen siirtämisen takia. Emmekö voisi yhteisellä päätöksellä lopettaa tämän kellonaikahulluuden?!

7. Häpeän..
...nykyään aika harvoin. Ikä on karsinut huomattavasti häpeän tunteita, vaikka mokailun määrä on pysynyt varmaankin aika vakiona.

8. Kesältä odotan...
...lämpöä, valoa, lomaa, rakennuspuuhia, merta, matkoja, kukkia, synttärijuhlia ja vaikka mitä muuta.

9. Seuraavana jouluna en taatusti..
...jätä siivoamista ja lahjojen ostoa jouluviikkoon. Aloitan jouluvalmistelut lokakuussa ja päätän marraskuussa. Ensimmäisen adventin jälkeen rauhoitan illat glögille ja joulumusiikille. (Kyllä, epäilen tämän toteutumista itsekin.) Mutta en taatusti lupaa olla hössöttämättä! Enkä lupaa lahjatonta joulua! Rakastan lahjojen ostamista.

10. Haaveilen..
...asioista Maslowin pyramidin huipulla. Olen onnekas: rakkautta, lämpöä ja ruokaa on jo riittävästi. Haaveilen talon remontin onnistumisesta, hyvin sujuvista kitaraläksyistä, puutarhasta, kasvihuoneesta ja muusta sellaisesta, joka vaatii lähinnä aikaa, kärsivällisyyttä ja rahaa. Haaveilen myös paremmasta maailmasta, kuten varmasti valtaosa ihmisistä tekee. Jotain yritän puuhastella sen maailman eteenkin.

11. En koskaan enää..
...mene kyyn lähelle ilman saappaita. Tämä tuli nyt mieleen, kun kevät on herättänyt käärmeet.


Tämä haaste on jo ollut niin monessa blogissa, etten haasta ketään erikseen. 
Haastan siis kaikki, joille haaste ei ole vielä kiertänyt :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti