torstai 6. maaliskuuta 2014

Silppusavotta etsii oikeaa taajuuttaOlen viettänyt tällä viikolla paljon aikaa vihreän ystäväni Boschin seurassa. Talomme entiset supermukavat asukkaat jättivät meille monenlaisia työkaluja ja koneita, joista etenkin oksasilppuri ja ruohonleikkuri ovat olleet kovassa käytössä.

Bosch on luottopeli, eikä jumitu, vaikka ängen sen kitaan normit ylittäviä omenapuun oksia. Täydellinen se ei kuitenkaan ole: möykkä on kova. Onneksi minulla on myös viininpunainen ystävä, Peltorit radiolla.


Ja sitten tullaankin todellisen ongelman ääreen. (Se ei ole tuo kasa kuvassa, vaikka aika ongelmallisen paljon risuja onkin pitkin pihaa.) Ongelma on se, että radiossa ei ole kelvollisia kanavia.

Haluan:
1) Nykypäivän musiikkia
2) Hyvin taustoitetut uutiset ja järkevät väliläpätykset

Väitän:
Sellaista radiokanavaa, joka soittaisi päivän hittejä laidasta laitaan ja tarjoilisi hyvin toimitettua uutissisältöä ja ajankohtaisia keskusteluja, ei ole olemassa.

Esimerkiksi Suomi Popin tai NRJ:n musalinja sopii minulle, mutta juontajien tajunnanvirta laulujen välissä on lähinnä joutavaa ja hauskaakin vain hyvin pieninä annoksina. Välillä luetaan 30 sekunnin uutiset. Ei tulisi mieleenkään kuunnella näitä nykyisiä kaupallisia kanavia tunteja. Ylen paikalliskanava ja Radio Suomi tarjoavat tyydyttävän uutisannoksen, mutta aivan liikaa suurten ikäluokkien lempimusiikkia. Rautalankaa, Beatlesia, humppaa ja silloin tällöin Suvi Teräsniskaa - ei iske.

Haluan radiokanavan, joka kertoo laveasti Ukrainasta, ydinvoimasta ja muista tärkeistä asioista JA soittaa 2000-luvulla tehtyä musiikkia. Onko muka liikaa pyydetty? Onko olemassa hyvää radiokanavaa?

 Parasta on tauko.

8 kommenttia:

 1. Hei, mä kuuntelen kesällä päältäajattevalla suristellessa YleX:ää, ja oon jääny aika koukkuun, sillä musiikki on monipuolista, paljon uutuuksia jne..Kokeilepa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäänpä vielä linkin viime kesän postaukseen, joka sivuaa aihetta.:)
   http://mansikkatilanmailla.blogspot.fi/2013/07/ihan-pihalla.html

   Poista
  2. Muistan hyvin nuoruusvuodet, jolloin soi vain ja ainoastaan Radiomafia. Radiomafia oli niin ihmeellinen kanava! Meillä ei siis kuulunut kotona kaupungin kaupalliset kanavat, vaan Radiomafia oli ainoa poppia soittava kanava. Radiomafian lopettaessa tuli YleX, mutta en oikein koskaan tajunnut sitä. Ehkä olin siinä vaiheessa jo liian vanha. Minusta sen(kin) kanavan puhutut osuudet ovat aika pöljiä. Olen aikamoinen uutisfriikki, joten haluan tosiaan minuuttia pidemmät uutislähetykset.

   Poista
  3. Eh, mullakin oli toi asenne, mutta koska kuulokkeista ei jostain syystä kuulunut hyvin muut kuin YleX ja NRJ, niin valitsin sitten ensimmäisen. Uutiset on kyllä ihan laadukasta Yleä. Juttujen taso vaihtelee, se on totta.:)

   Poista
 2. Mä suosittelen Bassoradiota, jos vaan asutte kuuluvuusalueella. Pikkanen toleranssi tarvii olla kotimaista vähän ug:mpaa musiikkia kohtaan ja jutut on välillä melko korkealentosia, mutta toistaiseksi en oo vielä ikinä kyllästynyt!

  Ja Radiomafia oli kyllä ihan täysin eri asia kuin YleX. Muistaakseni soittivat viimeisenä biisinä Queenin Show must go on'in... ja jotenki sitä vaan tiesi, että yks ajanjakso on ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Tiia vinkistä! Virittelin tänään aamulla risusavotassa Bassoradiota, mutta en saanut millään kuulumaan. Kuulosuojainten antenni ei varmaan ole paras mahdollinen. Ollaan kyllä ainakin teoriassa kuuluvuusalueella. Täytyy kokeilla myös sisällä. Olisi hauskaa löytää uusi hyvä kanava.

   Poista
 3. Hei Omppula, mulla oli pöndellä oksasilppua ulkohuussin kuivikkeena. Perustakaa pihavessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillähän on jo pihavessa! Tosin se palvelee nykyään varastona. Voisi rakennusvalvonta vähän kakoa, jos siirtyisimme ulkohuoneen käyttöön... tai ainakin naapurit.

   Poista