tiistai 29. huhtikuuta 2014

Haussa koiraverkon kaunistaja

 Testikysymys: Mitä näet kuvassa?

Nyt kun päässäni jyllää YTPI eli itsediagnosoitu ylemmän tason puutarhainnostus, näen puutarhassa paljon puutteita/mahdollisuuksia. Yksi puute on se, että tonttia ympäröivä verkkoaita on katuun rajautuvalta sivulta ihan paljas. Toisaalta aita tarjoaa myös mahdollisuuksia: kun meille vielä joskus tulee koira, piha on valmiiksi aidattu, ja aita voi olla myös mainio tuki jollekin kauniille. Ja sen kauniin voi hankkia jo tänä kesänä!

Haluaisin jotain köynnöstävää ja runsaasti kukkivaa. Nopeakasvuisuus olisi kiva plussa. Paikka on aurinkoinen, muttei kuitenkaan täysin paahteinen puiden tarjoaman varjon ansiosta. Aitaa on niin pitkä pätkä, että lajikkeita voisi olla useampikin. Löytyisiköhän teiltä mitään ideoita? 


YTPIn vallitessa kerron vielä pari asiaa. Ensinnäkin eteläseinustan kukkapenkki rehottaa aika villinä. En tiedä, mitkä ovat rikkaruohoja ja mitkä kukkia. Istutukset ovat siis edellisten asukkaiden laittamia.


Ensimmäiset omat istutukseni, viime syksynä kaivamani sipulit, ovat menestyneet kohtalaisesti. Aika paljon jäi nousematta, mutta voihan se olla, että osa tulee vasta myöhemmin pintaan.


Ehkäpä parhaiten YTPIä kuvaa se, että katson huolestuneena sääennustetta. Enkä tosiaankaan sen takia, että murehtisin vappukeliä, vaan sen takia, että pelkään räntäsateen ja yöpakkasten vahingoittavan puutarhan varhaisia kukkijoita.

Näitkö pionit? En malta odottaa!

6 kommenttia:

 1. Pionit ? No en nähnyt. Aita ei ole ihan helppo juttu, mutta täysin toteutettavissa.Kannatta varmaan laittaa jonnekin vähän ikivihreää , että ei ole talvella pelkkiä rankoja :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsohan uudestaan ;) Ikivihreä on hyvä pointti. Mutta onko olemassa ikivihreää kukkivaa köynnöstä?

   Poista
 2. Katsopa perinnepiha.fi siellä pitäisi olla jotain tietoa. Hyvä idea ja säätiedotuksetkin muuttuu kokoajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolta listalta löytyi köynnöksistä ainakin humala. Se varmaan menestyisi paikalla, mutta toivoisin jotain kukkivaa...

   Poista
 3. Lumikärhöä :) On aivan risukko juuri nyt, mutta tyngistäkin kasvaa valtava vehreä valkokukkainen "köynnöspilvi" loppukesäksi ja kestää pakkasiin asti! Nunu/TKU P.S. Tietenkin näin pionit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumikärhö voisi olla hyvä :) Katselin myös värikkäämpiä kärhöjä. Voisihan niitä olla useampaakin lajiketta.

   Poista