keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Miten mun taimille käy?Meillä eletään jännittäviä aikoja: kävimme tänään tutustumassa lapsen tulevaan kouluuun. Lapselle itselleen tuleva muutos tuntuu olevan maailman luonnollisin asia, mutta minua jännittää. Sujuuko kaikki hyvin? Miten ystävyyssuhteet kehittyvät? Onko opettaja reilu ja kannustava? Saako lapsi hyviä numeroita? (Kyllä, mietin myös tätä. Sanon sen ääneen, niin ei tarvitse edes teeskennellä muuta.)

Käynti koululla oli jännittävän lisäksi innostava. Nykyinen peruskoulu vaikutttaa monipuoliselta. On bändikerhoa, taidetta ja vaikka mitä. Tuli oikeastaan sellainen olo, että olisipa hauskaa käydä koulu uudestaan. Jännitystä helpotti myös se, että opettajat vaikuttivat ihan opettajilta. Heti kun näki Marimekon paidan, tuli helpottunut fiilis.  

Kotona jännitämme siementen edesottamuksia. Multa on purkeissa ja siemenet mullassa, mutta onnistuuko tämä? Olen nähnyt kaikenlaisia ihania taimipurkkien nimitikkuja, mutta me päädyimme tuollaisiin improversioihin. Leikkasimme laput tyhjästä keksipaketista ja kiinnitimme ne pyykkipojilla. Ei ehkä supertyylikästä mutta toimii!
Jos kaikki sujuu hyvin, kuukauden päästä olohuoneen lattialla vihertää. Ja vuoden päästä istutetaan tomaatteja.

8 kommenttia:

 1. Vaikuttaa siltä, että siellä on oikein kypsä ja reipas ekaluokkalainen! Ei onnistu kaikilta tuollaisten nimikylttien kirjoittelu.:) Tsemppiä äidille, minäkin olen ollut meidän perheessä se, jota on tämä koulujuttu jännittänyt eniten. Ja jännittää edelleen, kun saan uudet oppilaat syksyllä.:D
  Ihana muuten tuo sininen vati, jolla kasvattelette taimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaipa se on äidin perusduunia jännittää ja murehtia tarpeettoman paljon. Varmaan oletkin opena tottunut meihin paljon kyseleviin emoihin :D

   Taimipurkkien alle kaivettiin kaikkea ei ihan päivittäisessä käytössä olevaa. Sininen vati on ikivanha ostos Indiskasta. Tai varmaankin Indiskan alesta, koska löydän juuri Indiskan alesta yleensä kivoja juttuja.

   Poista
 2. Taitaa tuo taimien kasvatus olla sukuvika;) Tunnen ihan mullan tuoksun nenässäni.
  Riikka

  VastaaPoista
 3. Olen aivn varma siitä, että kohta teillä vihertää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parin päivän odottelun jälkeen voinkin jo raportoida, että basilika ja samettikukat ovat aloittaneet kasvun. Muut purkit ovat vielä mustina. Toivottavasti nekin pian!

   Poista
 4. Noin paljon purkkeja.. Kuka ne kastelee ja syö, kun purjehditte?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne tulevat Tikkumäkeen ohjatun päivätoiminnan pariin!

   Poista