lauantai 12. huhtikuuta 2014

Nyt kukkivat


Pidin tänään haravointipäivää. Koska osaan haravoida vain oikeakätisten tyyliin, haravointipäivä on lähtökohtaisesti huono idea. Selkäjumin välttämiseksi yritin puuhailla aina välillä jotain muuta.

Parasta oli kukkien bongailu. Pihassamme on jo vaikka mitä kukkivaa. On kutkuttavaa seurailla, mistä mitäkin putkahtaa. Mahtavatko talon edelliset asukkaat miettiä, joko olemme huomanneet krookukset itäseinustan puolella tai sinivuokot syreenimajan katveessa... Olemmehan me.


Kauneimmat taisivat olla juuri nuo sinivuokot syreenimajan harmaudessa. Värinsä menettäneen lehtimassan alta pilkotti paikoin hiukan sinistä.

Haravointipäivän lisäksi vietin tänään ensimmäistä talvilomapäivää. Lomailen ensi viikon ja pätkän vielä seuraavaakin. Ajattelin tehdä kaikenlaisia kotipuuhia, mutta luvassa on myös totaalilomaa: aion lähteä yksin matkalle :)

6 kommenttia:

 1. Ihanaa!:) Itselleni on vahva epäilys siitä, että joku ahmatti on pistellyt syksyllä istuttamani sipulit poskeensa. Olinkin iloisesti yllättynyt, kun huomasin yhden kukan puskevan mullasta niiden kaikkien kuoppien vieressä. Ehkäpä joku muukin sipuli on säästynyt. Omenapuissa oli jo pulleat kukanalut. Kevät on niin mahtavaa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pelkäsin, että syksyn sipulit ovat muuttuneet ruoaksi, mutta pelkoni oli onneksi turha. Ainakin osa puskee jo esiin :) Syyskesä on minusta vuodenajoista paras, mutta kevät on kyllä hienoa. Etenkin nyt, kun on oma puutarha.

   Poista
 2. Onpas tullut jo paljon nättejä taimia näkyviin!
  "Annoin pikkusormen, se vei koko käden" sanoo isä.
  t. mummu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt ole kuitenkaan mitään satametristä kurkkumaata tai koivikkoa istuttamassa ;)

   Poista
 3. Hienoa, se lomalle lähtö :-D . Meillä on myös krookuksia, mutta ovat ihan vaalean sinisiä ja osa nousee hassuista paikoista. Onkohan myyrät siirelleet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oudoissa paikoissa nousee meidänkin pihassa. Yksittäisiä ympäri pihaa, osa rivissä kukkapenkissä.

   Poista