keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Varallo


Ciao ciao ciao! Pääsiäinen on juhlittu, mutta palaan vielä pyhien tunnelmiin. Vietin pääsiäisen valokuvauskurssilla Pohjois-Italiassa. Ja koska kaikki suorastaan rakastavat toisten lomakuvien katselua, aion läväyttää eteenne kuvatulvan. Nettiselaimen oikeasta yläkulmasta löytyy exit.


Teille, jotka jäitte, sanon heti alkuun yhden asian: menkää Alppien alle. Sieltä löytyy upea oma maailmansa. Olen tästä tiedosta innoissani, koska hoksasin sen itse vasta nyt. Vaikka olen matkustellut paljon, en ole koskaan aiemmin käynyt Alppien liepeillä.


Valokuvauskurssin kohteena oli Varallon kylä Piemontessa. Kylä oli superrauhallinen ja kaunis pikkupaikka, jossa oli hyvä piileksiä hetki pyykinpesua ja työelämän paineita.
Toisinaan universumi tietää, mitä nainen tarvitsee: hotellihuoneessani oli ikkunalliset pariovet pienelle parvekkeelle. Pariovipakkomielteeni on kuultu! Hotellihuoneeni kylppärin seinässä oli puolestaan reikä putkitöiden jäljiltä. Hotellin omistaja oli tästä kauhistuneen pahoillaan, mutta minua moinen ei häirinnyt. Osaisinkohan edes olla ilman viitteitä remonttiin?

Varallon kuuluisin nähtävyys on Sacro Monte. Kukkulan päällä on kymmenittäin kappeleita, joista vanhimmat ovat 1400-luvulta. Sacro Montelle pääsee hissillä tai polkua pitkin kiipeämällä.


Sadepäivän liikennepeiliselfie

Lähdin reissuun yksin, ja vietin perillä paljon aikaa yksin. Tässä asiassa olen muuttunut vuosien kuluessa. Lapsena olin kyläluutien kärkikaartia, ja nuorenakin vapaa-aika kului tiiviissä ystäväporukassa. Nykyään viihdyn hyvin myös ihan vain itseni kanssa, ja yhden hengen hotellihuoneesta on tullut tylsyyden sijaan luksusta. Ehkä ihmisten kohtaamista edellyttävä ammatti ja perhe-elämä ovat jalostaneet mieltä siihen suuntaan, että yksinolo houkuttelee. Tämän sanottuani on tosin pakko todeta, että tämän(kin) matkan mieleenpainuvimmat muistot syntyivät kohtaamisista uusien ihmisten kanssa. Niinhän ne aina.

Maggiorejärvi

Varallo tarjosi kauniit puitteet valokuvauksen opetteluun. Maisemiltaan Varalloakin kauniimpi (joskin myös turistisempi) oli Maggiorejärvi, jonne teimme retken. Meri-ihmisenä en jaksa yleensä intoilla järvien vuoksi. Siinä missä meri on ääretön, järvet ovat umpikujia, mikä tekee järvistä vähän hengettömiä paikkoja minun ahdasmielisessä meriajatusmaailmassani. Maggioren maisemat olivat niin huikeat, että korjasin järvikäsitystäni. Voisin helposti sietää uudelleen oksettavan ajomatkan vuoristoteitä vain nähdäkseni lisää.

Maggiorejärvi on aika lähellä Comojärveä, jonka rannalla on puolestaan George Clooneyn mökki. Tämä oli pakko kertoa, koska asia tuli esiin niin monessa yhteydessä. Clooneyn huvila (mökki oli todennäköisesti väärä sana) on tärkeä juttu italialaisille. Joten, vaikka sanoisitte piupaut vuoristomaisemille tai muinaisille kivikirkoille, muistakaa ainakin yksi asia Pohjois-Italiasta. Siellä se Teho-osaston lääkäri lomailee.P.s. Keväisen Italian kukkaloisto oli niin upea, että aion koota kukkakuvista ihan oman postauksen.

18 kommenttia:

 1. Oiiiiii oiii, kaikki on ny käynyt Italiassa! Eli ainakin sinä ja Villa idurin Pilvi. Niin ja käly oli laskettelemassa varmaankin jossain tuolla päin. :) Meidän perheen naiset rakastaa Italiaa.

  En ole ikinä ajatellut, että matkutsaisin yksin, mutta tollaselle kurssille vois kyllä mennä. Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Mulla ei ole Italiaan mitään erityistä suhdetta. Kerran olemme käyneet perheen kanssa siellä, mutta muuten maa on jäänyt näkemättä ja kokematta. Nyt kyllä iski sellainen kipinä, että pitäisi vuokrata auto ja ajella maata vähän laajemminkin... Toisaalta voipi olla, että lähivuosina remontti vie ajan ja rahat, eikä matkahaaveita toteuteta kovin aktiivisesti.

   Poista
 2. Rakastan matkakuvia kuten tiedät ��. Lisää kiitos.
  Riikka

  VastaaPoista
 3. Voi, että ois kiva lähteä Italiaan! Musta ei varmaan ois lähtemään yksin, mutta nostan hattua rohkeudellesi. Englanniksiko sitä kurssia käytiin, vai oletkos italiankielen taitaja? Mä niin haluaisin oppia italiaa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, olisin tietysti voinut kirjoittaa itse kurssistakin. Se oli siis ihan suomeksi!

   Matka oli Lomalinja-nimisen matkatoimiston järjestämä. Lomalinjalla on monenlaisia teemamatkoja. Suurin osa kurssilaisista oli lähtenyt matkaan yksin. Perillä oli yhteistä opetusta ja paljon omaa aikaa kuvatehtävien suorittamiseen. Sai valita, paljonko menee ryhmäläisten mukana ja paljonko hiihtelee itsekseen kameran kanssa.

   Italiaksi en olisi ymmärtänyt mitään. Osaan sanoa ainoastaan tsautsautsau :D

   Poista
 4. Upeita kuvia! :) Olisi itsekin kiva päästä joskus valokuvauskurssille ja vielä tuollaisiin maisemiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Maisemat olivat kyllä mitä kauneimmat.

   Poista
 5. Ensinnäkin, ihan hitokseen hienot kuvat! Ja vau, yksin matkustaminen - se kuulostaa jotenkin niin kypsältä ja aikuismaiselta :) Minä jään odottamaan kukkakuvia (ja tietty hyviä kuvausvinkkejä ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kypsää ja aikuismaista, hehee... Ennen täyspäiväistä työelämää en ollut oikeastaan matkustanut yksin. Varmaan uskallus kasvoi ekojen työreissujen myötä. Ihan yksinyksin en ole koskaan matkustanut, vaan aina kuitenkin jollain tapaa ryhmässä.

   Kukkakuvia on tulossa, mutta vinkeistä en tiedä :D

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiits :) Sitä on ehkä vähän hankala erotella, mikä osa kuvan ihanuudesta on sisällön ja mikä kuvaajan ansiota. Noissa Alppien maisemissa oli aika helppo ottaa hyviä kuvia.

   Poista
 7. Hienoja kuvia! Ollut varmasti hieno matka! t, Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Oli hieno matka. Hyvin sai vähän nollailtua päätä, kun keskittyi kuviin ja säätöihin.

   Poista
 8. Oliko tuo Maggiorejärven retki mukana varsinaisessa matkaohjelmassa, vai teittekö sen ekstrana? Ensi kevään (2015) valokuvauskurssin matkaohjelmassa sitä ei ainakaan ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Anonyymi, teimme päiväretken omatoimisesti, ja mukana oli vain osa kurssin porukasta. Tilasimme pikkubussin ja jaoimme kulut. Retki oli hyvin edullinen. Hotellin respa auttoi kuljetuksen järjestämisessä. Suosittelen ehdottomasti, jos olet lähdössä kurssille!

   Poista