tiistai 6. toukokuuta 2014

Accolade


Toisinaan asiat soljuvat niin hyvin, että elämä soi kuin kepein ikinä tehty euroviisurallatus. Omalle kohdalleni se päivä sattui tänään. Ja hyvä niin, koska on tässä niitä toisenlaisiakin päiviä ollut ihan riittämiin.

Aamupäivällä soitin ystävälle kysyäkseni lounasseuraa. Vastaus oli: Ajattelinkin sinua aamulla, että jos lähtisit lounaalle. Sovittu!

Nappasin fillarin alle ja kameran mukaan. Aurajokirannan kirsikkapuut ovat aloittaneet kukinnan, ja halusin kuvata niitä. En ollut ainoa. Jokaisella rannan kulkijalla tuntui olevan kännykkä tai kamera käsissään.


Fillarointi oli varmaankin vapauttanut endorfiiniryöpyn elimistööni tai jotain, mutta olin niin riehakkaalla tuulella, että puhuin vieraalle kanssakuvaajalle. Epäröin kyllä pitkään.

Lopulta hymyilin ja sanoin lähimmälle miehelle: Täällä onkin kaikilla kamera kädessä.
Hän hymyili ja sanoi: Juu, niin on. Itse kuvaan työn puolesta. Olen suunnitellut nämä kirsikkapuuistutukset.

Ja siitä se keskustelu sitten lähti! Sain hauskan, perusteellisen ja informatiivisen tietoiskun kirsikkapuista ja vähän muistakin puista. Nyt tiedän esimerkiksi sen, että kirsikkapuita on pitkin Turkua yhteensä 222 kappaletta ja sen, että Suomen alkuperäinen kasvitieteellinen puutarha sijaitsi Tuomiokirkon lähellä jokirannassa, ja jokirantaan on istutettu puutarhan kunniaksi puulajikkeita, joita siellä aikoinaan tutkittiin. (Puutarha siirrettiin Helsinkiin pääkaupungin tittelin vaihtuessa, ja Turku sai toisaalle uuden.) 

Sain myös vinkit lajikkeista. Halusin kirjoittaa mielestäni kaikkein kauneimman puun nimen ylös, mutta minulla ei ollut paperia. Meinasin, että kirjoitan nimen kännykkään, mutta olin unohtanut puhelimen kotiin. Kirsikkapuumies ratkaisi ongelman ja lähetti lajikkeen nimen minulle tekstarina

Lounaalla selvisi, että ystävälleni kuului toiveikkaan positiivisia asioita. Ruoka oli tosi hyvää. Kahvikin oli siedettävää. Jokiranta näytti kauniilta, ja ihmiset tuntuivat olevan hyvällä tuulella. Minä olin hyvällä tuulella.
Kotona etsin puhelimen ja avasin viestikansion. Olin saanut yhden viestin, jossa oli yksi sana: accolade. Sunnuntain lahjatoivelistani on valmis!

Päivän opetus: Hymyile ja sano jotain.

19 kommenttia:

 1. Olipa positiivista luettavaa ja todella kauniita kevätkuvia!
  t. mummu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syyskesä on kaunein, mutta kyllä tämä kevätkin menettelee ;)

   Poista
 2. Ihana postaus ihan alusta loppuun ja mielettömän upeita kuvia!:)

  VastaaPoista
 3. Hymyilyttää. Turku ON taivas. Aah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmmmm :D Nyt kyllä mietin, onko tässä Turkuun kohdistuvaa sarkasmia... Turku ja turkulaisuus kun voivat herättää niin monenlaisia tunteita. Suosittelen kyllä kaikille Turkua. Kannattaa tulla vähintäänkin kesälomalla vilkaisemaan!

   Poista
 4. Voi miten kauniita kuvia vanhasta kotikaupungistani. Olen tuossa ihan lähistöllä asunut lapsuuteni vuodet, Piispankadulla... On nuo nurkat tosi tutut...

  Nyt pitäisi melkein pakat kamera reppuun ja lähteä Turkkusseen, mutta voi kun on töitä eikä ne itsestään valmistu.
  Kiitos näistä kuvista, tuli melkein Turkua ikävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä!

   Itse asuin noilla samoilla kulmilla opiskeluaikana ja nyt sitten muutaman kilometrin kauempana. Kun lähdin aikoinani hetkeksi vielä kauemmas, tuli ikävä :D

   Poista
  2. Minä en kaupunkielämää muuten kaipaa, mutta jokiranta on kyllä ihana, ihan mihin vuodenaikaan tahansa.

   Poista
 5. Mitä, joko siellä kukkii kirsikkapuut? (ja kukkiiko ne paljon aiemmin omenapuita?). Kirsikkapuut on kyllä kauniita kukkiessaan - kun se pysyisikin kukassa koko kesän! Pistän kuitenkin tuon lajikkeen korvan taakse..josko meidänkin kasvuvyöhykkeillä....

  Hauska postaus ja iiiiiiiihanat kuvat. Taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiiiiitos :)

   Kirsikkapuut kukkivat yleensä ennen omenapuita, mutta tänä vuonna aikaiset kirsikat kukkivat vielä tavallistakin aikaisemmin. Accolade on kirsikkapuumiehen mukaan lajike, joka menestyy vain Ahvenanmaalla ja lounaisrannikon tuntumassa. Se on kyllä niin kaunis! Kukinta on oikeastaan aika samanvärinen kuin muillakin koristekirsikoilla, mutta accoladen lehti on vaaleampi, mikä saa kukinnan näyttämään kokonaisuudessaan vaaleammalta. Mähän tiedän jo vaikka mitä :D

   Poista
 6. Oi, ihanaa, ihanaa, kiitos noista kuvista! Meillä kasvaa yksi kirsikkapuu pihassa mutta se kukkii valkoisin ja vähäisin kukin. Viime kesänä teki yhden kirsikan. Jaoin sen kolmelle lapselle... Pitäisköhän lannottaa tai jotain...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi kirsikka kolmelle lapselle kuulostaa tosi... raamatulliselta :D Toivottavasti se maistui hyvältä! Tuo ihastelemani accolade on koristekirsikka, joten siitä ei saa satoa. Mietin kyllä, että olisihan se kiva, jos voisi myös napsia. Tai sitten kävisi niin, että linnut napsisivat.

   Poista
 7. Ihana hyvän mielen postaus. Miten kuvatkin näyttävät niin raikkaan positiivisen onnellisilta?! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska on kevät! (Ainakin kalenterin mukaan.) Olin kyllä juuri oikeana päivänä rannassa, koska nyt täällä on sinnikäs saderintama. Ja oikeana tietysti myös sen takia, että kirsikkapuumieskin oli siellä.

   Poista
 8. Oi kuinka kaunista! Ja piristävä hyvänmielen postaus :) Kiva blogi sinulla, tulen uudestaankin :)

  VastaaPoista