maanantai 19. toukokuuta 2014

Keskipäivän Kew GardensOlin viime viikon lopulla Lontoossa. Osittain työhön liittyen, osittain lomalla. Pääsiäinen Italiassa olisi varsin hyvin riittänyt täyttämään kevään matkakiintiön, mutta reissut osuivat nyt lähekkäin.

Viime kuukausina on tapahtunut muutenkin paljon asioita, hyvässä ja pahassa. Taidankin matkata tällä hetkellä elämäni ruuhkavuosissa. Ruuhka kuulostaa tosin turhan ahdistavalta. Sopivissa rajoissa turbulenssi on hyväksi. Kunhan stressin määrä ei ylitä positiivisia fiiliksiä, kokonaisuus pysyy valoisana. Olenkin päättänyt kutsua tätä aikaa elämäni keskipäiväksi. Eikö kuulostakin paljon paremmalta kuin ruuhkavuodet? Toivon keskipäiväfiiliksen jatkuvan vielä pitkään.

Olen jo aiemmin käynyt Lontoon "pakollisissa" nähtävyyksissä, joten tällä kertaa valitsin vapaapäivän ohjelmaksi jotain aivan muuta ja suuntasin vihreän metrolinjan toiseksi viimeiselle pysäkille. Kew Gardens on valtava kasvitieteellinen puutarha, joka perustettiin 1700-luvulla. Puutarhan kasvikokoelma on maailman suurin elävien kasvien kokoelma.

Sanoisin, että Kew on huikean ihana kohde ja antaa paljon enemmän iloa kuin Lontoon keskustan ruuhkaiset turistirysät ja ostoskadut.

  
 Hanhi oli tehnyt pesän istutusruukkuun. Siinä se istui ihan tyynenä ja tarkkaili lammikon elämää, kun ihmiset räpsivät kuvia. Tähän on hyvä lopettaa Kew Gardensin kierros. Nyt kohti uusia ilmakuoppia hanhen asenteella!      

6 kommenttia:

 1. Kiitos ihanista kuvista. Onpa ollut tosi ihana paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ihana on oikea sana ;) Nyt taisi olla myös hyvä hetki vierailla puutarhassa, kun varsinainen kesä- ja turistisesonki ei ollut vielä pahimmillaan. Isossa puistossa sai kulkea rauhassa, vaikka väkeä oli varmasti nytkin paljon. Puutarhassa on myös valtavia vanhoja kasvihuoneita, joista suurin oli parhaillaan remontin vuoksi suljettu. Pitää siis mennä neljän vuoden päästä uudelleen. Jos oikein ymmärsin, remontti kestää niin kauan.

   Poista
 2. Voi, mitä kukkaistutuksia! Lontooseenkin ois kiva matkustaa...nimim. mahdanko mä päästä tänä kesänä minnekään;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liian paljon kiinnostavia paikkoja, liian vähän aikaa ja rahaa... Kyllä sä jonnekin pääset, kun päätät niin :)

   Poista
 3. Komea ja kaunis puisto! Varmasti hieno ja virkistävä kohde muillekin kuin turisteille. Ja kevät on vielä pidemmällä kuin täällä! Kelpaa näitä kukkia, puita ja erilaisia rakennuksia ihailla, hienoja kuvia.

  t. mummu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikutti siltä, että puistossa olikin enimmäkseen muita kuin turisteja. Paljon lapsiperheitä.

   Poista