keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Lilliputtitomaatit ja tuoksuva Inga


Huhtikuun alussa kirjoittelin kylvöpuuhista (klik), joista myös tuo ylin kuva on. Nyt purkit ovat majailleet olohuoneen lattialla reilun kuukauden. Istutusruukkuja oli yhteensä 37, joista 21:een tuli lopulta jotain vihreää.Parhaiten vauhtiin ovat päässeet samettikukat. Surkein tilanne on mökin ihmekukilla, joista vain muutama siemen heräsi eloon. Tomaatit puolestaan onnistuivat itämään hyvin, mutta ne ovat edelleen aivan lilliputteja. Tomaatit ovat tuolla kuvan vasemmassa laidassa keltaisella lautasella. Tomaattien satokausi taitaa tulla vuonna 2015.

Siirsin taimet vähän suurempiin ruukkuihin ja vuorasin puutarjottimen jätesäkillä. Todella esteettinen ratkaisu... Käytännöllisyys ennen kaikkea, ja tässä viritelmässä taimet on helppo kiikuttaa karaistumaan vuosikymmenen koleimpaan toukokuuhun, joka taitaa onneksi aivan pian muuttua täydeksi kesäksi.


Sunnuntaina juhlittu äitienpäivä ei muuten tuonut pihaamme accoladea (klik). Sain kyllä äitienpäivälahjaksi retken taimitarhalle, mutta kirsikkapuu jäi hankkimatta. Vinkiksi kuitenkin muille turunseutulaisille: Viherlassilassa on toukokuussa kaikki koristepuut 20 prosentin alessa kanta-asiakkaille. Valikoimassa on myös accolade.

Meillä on vielä tulossa niin paljon muutoksia tontilla, etten olisi osannut päättää puun istutuspaikkaa. Kun rakennukset ovat valmiit ja puustoa karsittu, on kirsikan vuoro. Tällä kertaa valitsin äitienpäivälahjaksi kaksi tuoksuköynnöskuusamaa Lonicera caprifolium Inga.


Nyt odottelen, että ruosteinen verkkoaitamme muuttuu ihanasti tuoksuvaksi perhosten suosikiksi. Niin ne hintalapussa lupasivat!

1 kommentti: