maanantai 12. toukokuuta 2014

Miten blogeja seurataan? (Nyt Facessa kaksi yhden hinnalla!)Minulta kysytään silloin tällöin, miten Omppulaa ja muita blogeja voi kätevästi seurata. Blogistanian hevijuusereille vastaus on ihan pässinlihaa, ja jos tiedät sen jo, kannattaakin siirtyä suoraan postauksen viimeiseen kappaleeseen. Muille tarinaa tässä:

Blogeja voi seurata monenlaisten "lukulista"-palvelujen avulla. Suosituin ja kätevin taitaa olla Bloglovin, joka löytyy blogini sivupalkista ja täältä. Blogloviniin voi luoda tilin tai kirjautua sisään Facebook-tunnuksilla. Sitten pitää vain poimia omaan lukuluetteloon blogit, joita haluaa seurata. Palvelu myös ehdottaa lisää blogeja omien valintojen perusteella. Kun on valinnut seurattavat blogit, palvelu päivittää niiden postaukset yhdelle listalle. 

Gmailin käyttäjille kätevä vaihtoehto on myös Blogger, joka toimii ihan samalla periaatteella. Eli poimitaan listalle omat suosikit, minkä jälkeen palvelu listaa päivityksiä. Itse koen Google+:n vähän hankalaksi ja päällekkäiseksi Facebookin kanssa, joten en ole sitä käyttänyt.

Kotimaisista palveluista suurin lienee Blogilista, josta Omppulakin löytyy. En ole koskaan käyttänyt Blogilistan lukulistaa, joten en osaa arvioida sen käytettävyyttä. Perusajatus on kuitenkin ihan sama kuin muissakin: poimi listalle ja lue.

Moni taitaa seurata blogeja googlettamalla suosikkiblogien nimiä tai tallentamalla ne selaimen kirjanmerkkeihin. Tässä tyylissä on se huono puoli, että uusia postauksia täytyy käydä itse kyttäämässä. Kun lukee blogeja jonkin palvelun kautta, saa aina automaattisesti uudet kirjoitukset tyrkylle. Jos palveluista pitäisi suositella vain yhtä, pitäisin Bloglovinia parhaana.

Sitten on vielä Facebook, jossa sivuja seurataan tykkäämällä. Facebookin ehdoton etu on se, että moni käy Facebookissa muutenkin säännöllisesti, ja Facebookissa päivitysten tykkääminen ja kommentointi onnistuvat näppärästi. Miinuspuoli on se, että Face suodattaa uutisvirtaa aika mielivaltaisesti. Tykättyjen sivujen päivitykset taitavat näkyä virrassa enemmän tai vähemmän satunnaisesti. Facessa on tietysti helppo kurkata, onko jollain tykätyllä sivulla uusia päivityksiä.

Ja nyt sitten tykkäämän! Omppula on nimittäin nykyään myös Facebookissa. Löimme Tikkumäen Lillin kanssa raksahanskat samaan soppaan ja avasimme yhteisen Facebook-sivun nimellä Wanhat Talot. Päivitämme sivulle molempien blogien päivitykset ja mahdollisesti jotain kivaa ekstraakin. Jaettu hulluus on tuplailo! On hauskaa, kun voi höyrytä näitä talojuttuja ystävän kanssa! Blogini sivupalkista löytyy suora linkki uunituoreeseen Wanhat Talot -profiiliimme.

Mä olen toi vaalea.

2 kommenttia:

 1. Heh! Näytätte ihan siltä, että teille on kujeita mielessä!;) Hauska kuva! Niin ja täytyypä muistaa käydä tykkäämässä. Monesti kuikin uudet postaukset ensin kännykän kautta, mutta kuvia haluan katsoa suurempana tietokoneelta, joten sitten käyn uudelleen lukemassa ne mielenkiintoisimmat jutut. Joskus käyn myös paremmalla ajalla kommetoimassa, jos juuri lukuhetkellä ei ennätä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai näytetäänkö? Ehkä meillä onkin ;)

   Mäkin luen usein blogeja kännykällä tai tabletilla, mutta niillä on hankala kommentoida, joten kommentit naputtelen läppärillä.

   Tykkääjiä onkin tullut tosi nopsaa tahtia. Tykkään!

   Poista