perjantai 9. toukokuuta 2014

Pyyhin kyyneleet vaaleanpunaiseenJohtuuko se keväästä ja kirsikankukista, lähestyvästä äitienpäivästä vai siitä, että olen henkisesti mummoutumassa? En tiedä, mutta siivouspäivä toi makuuhuoneeseen poikkeuksellisen romanttisen tunnelman. Paljon kukkeamman kuin yleensä. Aika vaaleanpunaista, totesi mies. Ikkunalaudallakin ruokakaupasta ostettu mummokukka.


Hyvin tuo keltainen Kiurujen yö -tapetti tuntuu sietävän myös muita värejä. Olen vähän kartellut värikkäitä ja kuvioituja lakanoita, mutta enpä aio enää.

Toinen asia, mitä huomaan karttelevani, on edelleen yöpöydällä oleva Finlandia-voittaja. Jokapäiväinen elämämme taitaa olla helppo päästää irti -kirja. Ei ole sellaista pakottavaa tarvetta jatkaa, mitä joidenkin kirjojen äärellä tuntee. Voin vain vetäistä lehden kirjan alta vilkaisematta sitä. 

Tämän hetken polttavimmat lukuihastukset ovatkin lehtipinoissa. Eikö ensimmäisen kevään omassa talossa kuulukin tuoda mukanaan puutarhalehdet? 


Sunnuntaina vaaleanpunainen saa rinnalleen kamalan määrän kaihoa. Olen sellainen pillittäjä, joka herkistyy melkein mistä tahansa. Liikutun, jos televisiossa näytetään urheilukisojen palkintojenjako tai ambulanssi ajaa pillit päällä ohi, joten voitte kuvitella, mikä on fiilis lapsen mönkiessä itseväkerrettyjen onnittelujen kanssa sänkyyn. Pateettisista pelimanneista paras, Tuure Kilpeläinen, sanoo sen näin:

Mukavaa viikonloppua kaikille ja etenkin pillittäville äideille!

4 kommenttia:

  1. Olipa siinä koskettava laulu . Aikaisemmin olen ollut vähemmän pillittävä, mutta vuodet ovat tehneet tehtävänsä eli huomaan herkistyväni yhdestä sun toisesta asiasta ja nyt siis Sinun blogi kirjoituksestasi sekä valitsemastasi laulusta. Hyvää äitienpäivää Sinulle Suvi. Lapsi on onnekas saatuaan Sinut äidikseen.

    VastaaPoista
  2. Herkistävä teksti ja laulu myös. Tuntemukset niin aidosti kuvattu, jopa heti aamuvarhaisella. Ja vaikka Tuure Kilpeläistä kuuntelen tavan takaa tässä tietokoneella, tuo kappale oli jostain syystä tähän asti jäänyt soittamatta - kiitos myös siitä.

    Hyvää äitienpäivää!
    t. mummu

    VastaaPoista