torstai 29. toukokuuta 2014

Yksi suunnitelma ja monta muttaa


Aluksi pakollinen puheenaihe: jestas miten kylmä! Kaivoin eilisiltana untuvatäkin uudelleen esiin, kun makuuhuoneen lämpötila painui alle 20 asteen. Nyt taitaa olla suunnilleen yhtä kylmä kuin helmikuussa...

Ja sitten remppaprojektin ajankohtaisin puheenaihe: ulkorakennus. Suunnitelmat ovat eläneet melko paljon. Korjataan vanha ulkorakennus, tehdään uusi, tehdään ilman saunaa, tehdään saunalla, ei tehdä mitään, tehdään autotalli ja varasto.

Horisontti on kyllä suunnilleen suorassa. Ulkorakennus ei.

Nyt meillä on kuitenkin valmis suunnitelma, joka pitää sisällään saunan rakentamisen. Tällainen lähti rakennusvalvontaan tuomaroitavaksi:Vasemmassa päädyssä on saunatupa, keskellä vessa, pesuhuone ja sauna, ja toisessa päädyssä on varasto. Ullakko on yhtenäistä varastotilaa, ja ullakolle kuljetaan ulkokautta omasta ovesta. Ulkopintaan on tarkoitus sutia punamultaa ja kattoon nakutella mustaa huopaa kolmiorimoilla. Tällä reseptillä lopputulos muistuttaisi tosi paljon nykyistä ulkorakennusta. Ja kaiken pitäisi olla valmista tänä syksynä!

Mutta meillä ei ole rakennuslupaa, ei tavarantoimittajaa, ei tekijöitä. Maaperätutkimus on tilattu, mutta sitä ei ole vielä tehty. Omia kesälomia on sijoiteltu loppukesään, mutta talonrakennuskokemusta ei ole. Ei kai tuollaisen suorakulmion pystyttäminen voi olla kovin vaikeaa?

Kaikesta huolimatta olo on kummallisen lunki. Ehkä voimme luottaa siihen, että meitä hemmotellaan aloittelijan tuurilla? Emme tiedä, mikä kaikki voi mennä pieleen, joten emme osaa epäillä ja pelätä koko potentiaalin edestä. Pahimmassa tapauksessa kaikki kai vain siirtyy vuodella eteenpäin, muttei sekään olisi kovin pahaa. Aika tuntuu rynnivän eteenpäin sellaista vauhtia, että ensi vuosi on ihan pian.

5 kommenttia:

 1. Olisko teillä joku tuttu joka on kätevä käsistään tai tiedättekö jotain firmaa? Huippua jos valmista tulisi jo syksyllä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on joitain tuttuja tekijöitä, mutta emme tiedä heidän työtilanteestaan. Emme ole vielä päättäneet, tehdäänkö rakennus elementeistä vai pitkästä tavarasta vai jotenkin puolivalmiina - monta muttaa vielä matkassa.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Eikös :) Itse tykkään etenkin noista ikkunoista ovien yllä.

   Poista
 3. Tuo näyttää hyvältä ja olen samaa mieltä,että ellei tule tänä syksynä,niin sitten ainakin ensi syksyksi ;-) . Vuosi on lyhyt aika,kun on tällaisista toimista kysymys. Uskon , että onnistutte hyvin, sillä onhan kaikki talot ihmiset tekemiä :-D

  VastaaPoista